Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit ailesi 15 Temmuz Şehitleri Derneği kurdu

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Muhammed Oğuz Kılınç’ın annesi ve babası Antalya’da 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği’ni kurdu.Fetullahçı Terör Örgütü’nün...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Muhammed Oğuz Kılınç’ın annesi ve babası Antalya’da 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği’ni kurdu.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın (26) kendisi gibi polis olan babası Emniyet Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Polis Aileleri Birliği Asbaşkanı Zeki Kılınç ve şehidin annesi Meltem Kılınç, dernek kurdu.
15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği olarak dün resmen kurulan derneğin başkanlığında şehit Oğuz Kılınç’ın annesi Meltem Kılınç, yönetiminde ise kız kardeşi Gamze Kılınç, halası Nevzat Taylan, Havva Ersan, Gülcan Dinçer, İlknur Yılmaz, milli sporcu Ömer Ersan, Fatma Kılınç ve kendi silahıyla intihar ettiği öne sürülen Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın kardeşi Şule Oktay da bulunuyor.
Dernek başkanı Meltem Kılınç, amaçlarının şehit aileleri ile bir araya gelip, acılarını paylaşarak birbirlerine destek olmak olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Şehitlerimizin ve gazilerimizin adını yaşatmak ve bu ailelerin yaşam kalitelerini arttıracak etkinler oluşturmak için bu derneği kurduk. En büyük etken oğlumun şehit olmasıdır böylece acımızı paylaşıp hafifleteceğiz. Derneğe üye olanlarla birlikte çeşitli faaliyetlerde bulunup bir amaç doğrultusunda hareket edeceğiz.”
Zeki Kılınç ise kendisinin sendikal faaliyetlerden gelen tecrübelerini eşiyle paylaştığını belirterek, “Benim sendikal faaliyetlerden gelen tecrübemle eşimin kurduğu derneğe destek olacağım. Oğlumuz Ankara’da darbeye karşı duran ve mücadele eden sonra da şehit olanlardan birisi. Onun adını da bu dernekle yaşatmış olacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.