Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit ailelerinin buruk bayramı

Şehit Aileleri, Ramazan Bayramının İlk Gününde Cebeci Şehitliğini Ziyaret Etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit ailelerinin buruk bayramı
Şehit aileleri, Ramazan Bayramının ilk gününde Cebeci Şehitliğini ziyaret etti. Şehit Astsubay Çavuş Bilge İlhan’ın kardeşi Berna İlhan, “O gelip bizim elimizi öpecekti ama her bayram biz onun ziyaretine geliyoruz” diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Ramazan Bayramının ilk gününde, şehit aileleri Cebeci Askeri Şehitliğini ziyaret etti. Sabahın ilk saatlerinde şehitliği ziyaret eden aileler, şehit düşen oğulları, babaları ve eşlerinin kabirleri başında dua etti, Yasin-i Şerif okudu. Ardından ise mezarlıkları temizlediler ve çiçek koydular. Bazı şehit yakınları kabir başlarında gözyaşı dökerken bazıları da çikolata, şeker ve lokum dağıttı. Çocuklar ise her şeyden habersiz oyun oynadı.
Bayramın ilk sabahında ziyarete gelen Şehit Astsubay Çavuş Bilge İlhan’ın babası Tahsin İlhan, “Oğlum Bilge şehit olalı 18 sene oldu. Her sene ziyaretine geliyoruz. Özlüyoruz, üzüntüsünü her zaman için yaşıyoruz. Yokluğu bizim için gerçekten büyük bir üzüntü. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi.
Şehit İlhan’ın kardeşi Berna İlhan ise “O gelip bizim elimizi öpecekti ama her bayram biz onun ziyaretine geliyoruz. Bu acılara sebep olanlara aynı acıları yaşatsınlar inşallah” ifadelerini kullandı.
Jandarma Astsubay Çavuş Ahmet Çağlar’ın babası Cemal Çağlar’ın söyledikleri ise yürekleri dağladı. Baba Çağlar, “Söylenecek bir şey yok. Bayramda herkes çocuğuyla bayramlaşırken ben burada çocuğumla bayramlaşmaya geliyorum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehit olan yakınları için kabirleri başında dua eden yakınları bir bayramı daha onlarsız geçirmenin hüznünü yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.