Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Aileleri Yakınlarını Ziyaret Etti

12 yıl önce Hakkari’de şehit verdikleri oğullarını ziyaret eden Adıgüzel çifti, bugünün çocuklarının bayramı olduğunu ve vatan için ölünceye kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi.Elazığlı şehit aileleri, 18 Mart Şehitleri...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
12 yıl önce Hakkari’de şehit verdikleri oğullarını ziyaret eden Adıgüzel çifti, bugünün çocuklarının bayramı olduğunu ve vatan için ölünceye kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi.
Elazığlı şehit aileleri, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı nedeniyle şehitliklere giderek yakınlarını ziyaret etti. İcadiye Şehitliği’ne giden vatandaşlar, çeşitli tarihlerde kaybettikleri yakınları için dua etti. Şehitliğe gelen Hasan Hüseyin ve Aysel Adıgüzel çifti, 2004’te Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen çocukları Serkan’ın kabrini ziyaret etti.
“BUGÜN BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMIDIR”
Oğlunun 2004 yılında şehit olduğunu belirten baba Hasan Hüseyin Adıgüzel, oğullarının kaderi ve nasibinin böyle olduğunu söyledi.” Bu vatan bizim vatanımızdır” diyen Adıgüzel, şunları kaydetti.
“Biz vatanımız için sonuna kadar mücadele vereceğiz, şehitlerde vereceğiz. Bir kişi de olsa 50 kişi de olsa bu mücadelemize devam edeceğiz. Sıkıntımız olmayacak. Bu toprakları eğer başkasına teslim edersek Türkiye Cumhuriyeti defterden silinir. Onun için ölünceye kadar biz mücadelemizi sürdüreceğiz.”
18 Mart’ın çocuklarının bayramı olduğunu anlatan Adıgüzel, “Bir an önce Cumhurbaşkanım buna bir çözüm veya varış bulsun. Bu çocuklarımız böyle olmasın. Biz bu saatten sonra barış istiyoruz. Oğlum 2004’ün Ağustos ayında Hakkari Çukurca’da şehit düştü. Biz acıyı gördük başkaları görmesin. Biz nasıl barış istemeyelim. Türkiye’de herkes barış istiyor” dedi.
“BEN AĞLADIM BAŞKA ANNELER AĞLAMASIN”
Şehit annesi Aysel Adıgüzel ise, “Birçok genç kızı dul, bebekleri yetim bıraktılar. Analar ağlamasın. Artık bu kan ve kin dursun. Barış istiyoruz. Çocuklarımızın suçu nedir. Çocuğum vatanı ve devleti korumak için askere gitti. Kötü bir niyetle gitmedi. Milletini ve namusunu korumak için gitti. Barış istiyoruz. Ben ağladım başka analar ağlamasın” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.