Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit aileleri ve Gazilerden darbe girişimine tepki

Demokrasi meydanındaki, demokrasi nöbetine katılan, Gaziantepli Şehit aileleri ve Gaziler, darbecilere idam isteyerek, ’’Biz çocuklarımızı bu hainlere mi emanet etmişiz’’ diye tepki gösterdi15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminden sonra,...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit aileleri ve Gazilerden darbe girişimine tepki
Demokrasi meydanındaki, demokrasi nöbetine katılan, Gaziantepli Şehit aileleri ve Gaziler, darbecilere idam isteyerek, ’’Biz çocuklarımızı bu hainlere mi emanet etmişiz’’ diye tepki gösterdi
15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminden sonra, darbecilere tepkiler çığ gibi büyürken, Gaziantep Demokrasi Meydanında, demokrasi nöbeti 6. gününde devam ediyor. Demokrasi meydanına gelen Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet İnce, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem ve Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter yaptıkları açıklamayla darbecilere tepki gösterdi.
"Türk ve Müslüman olan, bu ihaneti affetmez"
Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır, bu ihaneti bu ülkenin kabul edemeyeceğini belirterek, “Bu ülkeye bu hainlerin yaptığı ihaneti hiç kimse kabul etmez. Türk kanı olan, Müslüman kanı olan, bu ihaneti kesinlikle kabul etmez. Biz bu vatan, bu topraklar için 20 yaşındaki çocuklarımızı toprağa verdik. Bir evlat daha isterlerse veririz, ama bu vatanı kimseye vermeyiz. Bu devletin ekmeğini yeyip ihanet edenleri affetmeyeceğiz. Bütün hainlik bunlardaymış. Bu hainlere çocuklarımızı nasıl teslim etmişiz. Bütün kötülük bu hainlerin işiymiş. Hükümetimizden tek isteğimiz bu hainlerin idam edilmesidir” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet İnce ise, “Bugün ülkemize çok büyük saldırı var. Bu hainlik kendi içimizden geldi. 40 yıldır çöreklenmiş bir hainler ordusu var. Biz bu hainleri bertaraf ettik. Dünyaya karşı örnek olduk. Dünyaya ilk kez askeri darbeye halk darbesiyle karşılık verdik. Biz idamın tekrar geri getirilmesini istiyoruz. İdam da yetmez, bunları kuşuna dizmek lazımdır. 40 yıldır PKK terörü bitmediyse bunlar yüzündendir” şeklinde konuştu.
"Bu ülkeyi kimse bölemeyecek"
Ülkede yaşanan bu olayları kesinlikle tasvip etmediklerini vurgulayan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, “Bu hainlerin muhakkak temizlenmesi kanaatindeyiz. Çünkü bu millet Çanakkale ve Sakarya’dan bu yana, birçok badireler atlatmıştır. İnşallah bunu da atlatacaktır. Ama bu hainlerin cezalarını, muhakkak en ağır şekilde verilmesini istiyoruz, idam edilsinler” ifadelerini kullandı.
Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter, ülkenin bu hain saldırıyı hak etmediğini söyleyerek, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, rejimimize, halkımıza yapılan bu darbeyi asla kabul etmiyoruz. 1. Ordu Komutanımıza, Genelkurmay Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza ve bütün halkımıza selam olsun. Tarihte de bu millet ayakta kalmıştır şimdide kalacaktır. Bu ülkeyi kimse bölemeyecek” diye konuştu.
Daha sonra şehit aileleri ve gaziler, kol kola demokrasi nöbeti için demokrasi meydanına gitti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.