Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen:

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, devletin Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı uyguladığı yoğun ve güzel çalışmalarını kamuda bulunan kravatlı PKK’lı teröristlere yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, devletin Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı uyguladığı yoğun ve güzel çalışmalarını kamuda bulunan kravatlı PKK’lı teröristlere yönelik de uygulamasını istediklerini belirtti.
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) Şubesi’nde düzenlenen toplantıya, şehit aileleri, gaziler, bazı aşiretlerin temsilcileri ve korucular katıldı.
Toplantıda konuşan Sözen, Doğu ve Güneydoğu’da kamuda bir sorun olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde bölgenin 40 yıldır sürgün memurlar çöplüğü olarak düşünüldüğünü ve bu düşüncenin devam ettiğini ilettiklerini kaydetti. Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün odasında bomba patlatanların görev arkadaşları olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Sözen, “Biz sürekli, ‘Kamu kurum ve kuruluşlarında kravatlı teröristler vardır’ diyoruz. Devletin ekmeğini yiyen ve çoluk çocuğunu oradan götürdüğü ekmekle besleyen kravatlı teröristler sorunu var Doğu ve Güneydoğu’da. Hem devletin ekmeğini yiyecek hem de devlete ihanet edecekler. Böyle bir anlayış olamaz. 15 Temmuz’dan sonra hükümetimiz kamu kurum kuruluşlarında çalışan FETÖ’cülere karşı yoğun ve güzel bir politika yürüttü. Bu anlamda hükümetimizin bu hareketini sonuna kadar destekliyoruz. Fakat bu çalışmanın aynısını kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan PKK’lı kravatlı teröristlere ivedi bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. Kaymakamı şehit edenler ve bombayı yerleştirenler hangi amaca hizmet etmiş oluyorlar. O bombayı Kaymakamın masasına değil tüm Mardin ve Derik halkının kalbine yerleştirdiler. Zararı gören Kaymakam Safitürk’ün ailesi ve bölge halkıdır. Batıda insanların öfkesi hakimdir. Orada PKK’ya destek vermeyen insanlarımız bunu hak etmemektedir” dedi.
“HDP, PKK’nın arkasında durdu”
Bölge halkının 30 yıldır PKK’dan her türlü işkenceyi, zulmü ve haksızlığı gördüğünü ifade eden Sözen, PKK’nın arka bahçesi konumunda olan HDP’lilerin ise bunlara çanak tuttuğunu ileri sürdü. Sözen, “HDP’liler hiçbir şekilde oyunu aldıkları sözde temsilcisi oldukları söyledikleri Kürt halkının yanında olmayıp PKK’nın arkasında durmayı ve sırtlarını onlara dayamayı tercih etmişlerdir. Bundan dolayı yıllardır hizmetlerden yoksun olan Diyarbakır halkına belediyeye atanan kayyumun süratli bir şekilde farkındalık yaratması ve hizmetleri en süratli bir şekilde getirmelidir. Vatandaşımız HDP’li belediye ile kayyumun eksiğini ve farkındalığını ortaya çıkarmalıdır. Eğer bu atanan kayyumlar çok hızlı şekilde çalışmazlarsa eğer kayyum meselesi devletimizin lehine görünüyor aleyhine dönüşebilir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.