Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Aileleri Derneği’nden İstanbul’daki Terör Saldırısına Tepki

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına tepki göstererek bu tür saldırıların Türk milletini bölemeyeceğini...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına tepki göstererek bu tür saldırıların Türk milletini bölemeyeceğini ve korkutamayacağını söyledi.
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nde dün akşam üç terörist tarafından gerçekleştirilen ve 41 kişinin ölümüne, 239 kişininde yaralanmasına neden olan saldırıya, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal tepki gösterdi. Dernek binasında basın açıklaması yapan Hızal, "İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde terör örgütlerinin düzenlemiş olduğu canlı bomba intihar saldırısında vatandaşlarımız ölmüş ve yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu mübarek Ramazan ayı içerisinde dış güçlerin maşası olan, bu vatan hainleri milletimizin huzurunu, birlik ve beraberliğimizi bozmak için ellerinde gelen her türlü alçaklıkları yapmaktan geri durmamaktadırlar. İnsan haklarından, demokrasiden, adaletten bahseden Avrupa ülkeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne geçmişte yapamadıklarını bugün gerçekleştirmek için her türlü çirkinliği, ahlaksızlığı yapmaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter bütünlüğü için, canlarını feda eden aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz olarak devletimizin ve milletimizin yanında olmaya her zamankinden daha fazla kararlılık içerisindeyiz." diye konuştu.
İntihar saldırıların Türk milletini korkutamayacağını, sindiremeyeceği söyleyen Hızal, "İşbirlikçi hainler şunu bilmelidir ki bizleri bölemeyeceksiniz, parçalamayacaksınız, korkutamayacaksınız. Millet olarak her türlü hainlikleriniz bizlerin devletimize ve milletimize bağımlılığımızı kat kat artırarak devam ettirmektedir." dedi.
"BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ"
İçişleri Bakanlığı’nın teröre destek veren belediyelerin başkanlarının görevlerine son vermesi gerektiğini ifade eden Hızal, "Dokunulmazlık süreci başladı. Bundan sonraki süreçte dokunulmazlıklar kalktıktan sonra zaten gerekli yasal çerçeve içerisinde çalışmalar başlatılacak. Belediyelerin burada daha öncelikli olması kanaatindeyiz. Çünkü orada İçişleri Bakanlığı yetkisinde bir çalışma yürütülmesi gerekiyor. Belediye başkanlarının dokunulmazlıklarıyla ilgili bir sürecin olmasına gerek yok. İçişleri Bakanlığımız bu konuda derhal gerekli çalışmayı başlatarak bunların görevlerine son verme yetkisi olduğunun kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.