Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Ağacı’nda demokrasi şehitleri de yer aldı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki Şehitler Ağacı’na 15 Temmuz darbe kalkışmasında hayatını kaybeden 4 vatandaşın künyeleri çakıldı.Şehit Fatih Duru Parkı’nda Kızılcahamam Belediyesi tarafından 6 yıl önce şehitlerin anısına...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki Şehitler Ağacı’na 15 Temmuz darbe kalkışmasında hayatını kaybeden 4 vatandaşın künyeleri çakıldı.
Şehit Fatih Duru Parkı’nda Kızılcahamam Belediyesi tarafından 6 yıl önce şehitlerin anısına yapılan ve her şehit için künye çakılan Şehitler Ağacı’na 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit olan 4 Kızılcahamamlı vatandaşın künyeleri de çakıldı. Törene Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Hayatını kaybeden şehitlerin ruhu için Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Törenin ardından konuşan Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, vatan, millet ve bayrak uğruna şehit olan tüm vatandaşların anısını yaşatmak adına Şehit Ağacı’nı yaptıklarını belirterek, “Terör nedeniyle ve diğer nedenlerle şehit olan tüm şehitlerimizin isimleri burada asılı. Bugün Kızılcahamamımız da 15 Temmuz darbe girişimi neticesinde demokrasimize, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmak adına 4 kardeşimizi şehit verdi. 3 kardeşimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, 1 kardeşimiz de Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit oldular” dedi.
Gülşen ailesinden demokrasiye 3 şehit
15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit olan 4 Kızılcahamamlı vatandaştan 3’ünün aynı aileden olduğunu söyleyen Güney, “Bu darbe girişimi neticesinde şehit olan vatandaşlarımızın, Kızılcahamamlı hemşehrilerimizin 3’ü aynı aileden. Kendileri Gülşen ailesinden. Biri de İbrahim Ateş kardeşimiz. Bugün de bu şehitlerimizin arasına bu kardeşlerimizi katarak onurla, şerefle bu künyelerimizi buraya taktık. Cenabı Allah inşallah bir daha bizlere böyle bir şey yaşatmasın. Ama böyle bir şeyle de karşı karşıya kalırsak Kızılcahamam halkı vatanını, milletini seven bir halk olarak her zaman şehit olmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ise, “Milli ve manevi duygularıyla örnek olan Kızılcahamam ilçemizde Şehitler Ağacı bu noktada yapılırken tahmin ediyorum ki hiçbirimiz böyle bir töreni öngörmemiştir. Aslında onlar sadece şehitlerimiz değil, bizim için bir halk kahramanıdırlar. 15 Temmuz gecesi şehit verdiğimiz Lütfi Gülşen, Mehmet Gülşen, Hakan Gülşen, İbrahim Ateş kardeşlerimizi, ağabeylerimizi saygı ve hürmetle anıyorum. Bize düşen onların bize bırakmış oldukları ailelerine iyi bakmak, onların hatıralarını yaşatmak. Onların şahsında bugüne kadar bu toprakları bize vatan yapan, şehit kanıyla bu toprakları sulamış bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Tören, 15 Temmuz’da şehit olan Lütfi Gülşen, Mehmet Gülşen, Hakan Gülşen ve İbrahim Ateş’in isimlerinin bulunduğu künyelerin Şehitler Ağacı’na çakılması ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.