Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit acısı Elbistan’a düştü

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında operasyona çıkan askeri birliğe, PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla gerçekleştirilen saldırıda Elbistan’a bağlı Doğan Mahallesi nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Uzman...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında operasyona çıkan askeri birliğe, PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla gerçekleştirilen saldırıda Elbistan’a bağlı Doğan Mahallesi nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Uzman Çavuş Uğur Kartal şehit oldu.
Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında bulunan Gömtepe mevkiinde, operasyona çıkan askerlere PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlenmesi sonucu 10 asker yaralandı, yaralı askerlerden 4’ü şehit düştü. Yaralılar, helikopterle getirildikleri Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı pistinden ambulanslarla Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı askerlerden 4’ü burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Hain saldırıda şehit düşen askerlerden Elbistanlı Uzman Çavuş Uğur Kartal’ın acı haberi, Doğan Mahallesi’ndeki baba ocağına tez ulaştı. Baba Kazım ve anne Fadime Kartal’a oğullarının şehit düştüğünün haberi İlçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Sinan Sarıçiçek ve İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol tarafından verildi.
Kaymakam Akkoyun, acılı baba Kazım Kartal’ı ve şehidin kardeşlerini teselli etmeye çalıştı. Şehit haberinin verilmesiyle birlikte evden ağıtlar ve feryatlar yükseldi. Mahalle sakinleri, gözü yaşlı ailenin acısını paylaşmak için şehidin evine akın etti.
6 erkek ve 3 de kız kardeşi bulunan şehit Uzman Çavuş Uğur Kartal’ın (22), askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Uzman Çavuş olarak TSK’da görev aldığı öğrenildi. 2 ağabeyi de TSK personeli olan şehit Uzman Çavuş Uğur Kartal’ın, 1 yıl önce göreve başladığı ve bekar olduğu bildirildi.
Şehit Uzman Çavuş Uğur Kartal’ın cenazesinin, Diyarbakır’daki törenin ardından Elbistan’a getirilerek Doğan Mahallesi’nde defnedileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.