Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehidin Ailesinin İsyanı

Diyarbakır’da 24 Mart 2016 tarihinde Bingöl karayolu üzerindeki Mermer Jandarma Karakolu’na terör örgütü PKK’lılarca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem için 96 bin liralık ölüm yardımının boşanma...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da 24 Mart 2016 tarihinde Bingöl karayolu üzerindeki Mermer Jandarma Karakolu’na terör örgütü PKK’lılarca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem için 96 bin liralık ölüm yardımının boşanma davası açan eşi Ayşegül Acem’e ödenmesine şehidin ailesi tepki gösterdi.
Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem (26), 2014’te Ayşegül Acem ile evlendi. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle düğünden 2 ay sonra genç kadın evini terk edip, 23 Eylül 2014’te boşanma davası açtı. Sabri Acem ise girdiği sınavları kazanarak jandarma uzman onbaşı oldu. Sabri Acem, 2015’te Ölüm Yardım Beyannamesi doldurup, ’Görevdeyken ölmesi halinde ölüm yardımının babası, annesi ve kardeşine ödenmesini’ talep etti. Boşanma davası devam ederken, Uzman Onbaşı Sabri Acem terör örgütü PKK’nın 24 Mart 2016’da karakola düzenlediği bombalı saldırıda şehit oldu.
Baba Erkan Acem (49) ile anne Seval Acem (48), devlet tarafından oğulları için verilen yaklaşık 96 bin TL’lik ölüm yardımının boşanma aşamasındaki eşi Ayşegül Acem tarafından alındığını öğrenince isyan etti. Oğlunun verdiği beyana rağmen paranın Ayşegül Acem’e verildiğini söyleyen baba Erkan Acem, bu konuyla ilgili 11 Nisan’da Mersin 3. Aile Mahkemesi’nin de ihtiyati tedbir kararı aldığını belirtti. Ancak bunlara rağmen yaklaşık 96 bin TL’nin Ayşegül Acem’in hesabına yatırıldığını, paranın da 27 Nisan’da hesaptan çekildiğini ifade eden baba Acem, devletin gereğini yapmasını istedi.
’’EL YAZILI VERASETNAMEMİZ VAR’’
Baba Acem, “Oğlum 24 Mart tarihinde şehit olmuştur ve oğlumun sadece 2 aylık bir evlilikle Kıbrıs’ta beraber olduğu Ayşegül ismindeki şahıs oğlumu terk ederek, aldığı maaşı beğenmeyerek, havai bir yaşam isteyerek oğlumu terk etmiştir. Mersin’e gelip 23 Eylül 2014 tarihinde oğluma boşanma davası açmıştır ve oğlum bunu hazmedemeyerek ’devlete sırtımı dayayacağım, resmi elbiseyi giyeceğim’ diyerek, sınavlara girerek uzman çavuş olarak göreve başladı. Evladımızı 24 Mart’ta kaybettik ve iki senedir arkasını arayıp sormayan bir şahıs, şehidimizin cenazesinde bile olmayan şahıs bankadan 96 bin TL parasını çekebilecek kadar kendini düşürüyor. Oğlumun ayrıca orduda operasyonlara çıkarken ‘Ölüm Yardım Beyannamesi’ adı altında el yazısıyla yazılmış bıraktığı bir verasetnamemiz var. Buna rağmen böyle bir şahıs 2 sene sonra ortaya çıkıp, ’ben mirasçısıyım’ diyebilecek kadar kendini düşürebiliyor. Keşke yanımızda olsaydı, keşke bizim yanımızda, oğlumun yanında sonuna kadar olsaydı bütün haklarımı ben de ona devretseydim. 11 Nisan’da alınmış tedbir kararımız var, ‘bu kız hiçbir hakkını kullanamaz, yardımlardan faydalanamaz’ diye. Buna rağmen devletimiz bu insana 27 Nisan’da 96 bin TL ödeyebiliyor. Devlet yetkililerimizden gereğinin yapılmasını arz ediyorum. Yüce Türk adaletine sesleniyorum buradan, anne baba karşısında 26 senelik bir emek ve 2 aylık bir birliktelik, ki kocasını en zor gününde bile terk etmiş, kaçmış bir şahıs 2 sene sonra ortaya çıkıp ’ben mirasçısıyım’ diyebiliyorsa diyebileceğim başka bir şey yoktur. Yetkililerden adaletin yerine getirilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.