Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehidi Binlerce Kişi Uğurladı

Van’ın Gürpınar ilçesi Arkboyu Mahallesi’nde operasyona giderken zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik memleketi Adıyaman’da toprağa verildi.Evli ve iki çocuk babası olan Jandarma Özel Harekat’ta...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın Gürpınar ilçesi Arkboyu Mahallesi’nde operasyona giderken zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik memleketi Adıyaman’da toprağa verildi.
Evli ve iki çocuk babası olan Jandarma Özel Harekat’ta görevli Uzman Çavuş Özer Salik’i (31) binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı. Van’da önceki gün düzenlenen törenin ardından askeri uçak ile memleketi Adıyaman’a gönderilen şehidin cenazesi Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine getirildi. Şehidin memleketi Gölbaşı ilçesinde esnaflar ve vatandaşlar evlerine ve iş yerlerine Türk bayrakları astı.
Gölbaşı Devlet Hastanesi morgunda bulunan şehidin cenazesi Yeni Mahalle Günaydın Camii’ne getirildi. Cuma namazına sonrasında Günaydın Cami yanındaki Turan Özdemir Caddesi’nde tören düzenlendi. Jandarma Yarbay Gurbet Keskin konuşmasında, terörü bitirmek konusunda kararlı olduklarını belirterek, aziz ve fedakar milletin desteğiyle bu bölücü hainlere gereken dersin mutlaka verileceğini kaydetti.
Konuşma sonrasında Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından ‘helallik’ istendikten sonra cenaze namazı kıldırıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Gölbaşı ilçesi Aktoprak (Seske) köyündeki baba ocağına götürüldü. Anne Elif ve baba Metin Salik başta olmak üzere tüm yakınlarının gözyaşları arasında, tekbirler ve sloganlar eşliğinde omuzlarda taşınan şehidin cenazesi daha sonra köyün mezarlığında defnedildi.
Şehidin Efe (8) ve Nisanur (3) isminde 2 çocuk babası olduğu ve eşi Emine Salik’in 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, baba Metin Salik’in elini bir an olsun bırakmazken, şehit babası Metin Salik, “Oğlum vatani görevini layıkıyla yerine getirdi. Oğlum görevini tamamladı” şeklinde konuştu.
Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adana Jandarma bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.