Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sedye ile geldi yürüyerek çıktı

Bursa’da geçirdiği trafik kazası sonucu kollarını ve ayaklarını kullanamayan 59 yaşındaki hasta, sedye ile girdiği hastaneden yürüyerek çıktı.Yaklaşık 70 gün önce Bursa’da geçirdiği araç için yaralamalı trafik...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2018 07:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sedye ile geldi yürüyerek çıktı

Bursa’da geçirdiği trafik kazası sonucu kollarını ve ayaklarını kullanamayan 59 yaşındaki hasta, sedye ile girdiği hastaneden yürüyerek çıktı.

Yaklaşık 70 gün önce Bursa’da geçirdiği araç için yaralamalı trafik kazası sonucu kollarını ve ayaklarını kullanamayan 59 yaşındaki Muzaffer Yıldız, yapılan doğru tedavi sonrası sedye ile geldiği hastaneden yürüyerek taburcu oldu. Yaşadığı korku dolu dakikaları anlatırken, o anları tekrar yaşayan Muzaffer Yıldız, “Yaklaşık 70 gün önce trafik kazası geçirdim. 42 metre sürüklendim. Kollarım ve bacaklarım felç olmuştu. Parmaklarım kapalıydı, hiç açılamıyordu. Yapılan ameliyatlar sonrasında burada teravi olmaya başladım. 10’uncu günün sonunda ilk adımımı attım. Burada bana verilen moral ve teşvik beni ayağa kaldırdı. Şuanda tedavimin sonuna gelindi. Benim ayağa kalkmamda yardımcı olan tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

Tedavisini üstlenen Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bursa Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Serap Latif Raif ise, “Muzaffer bey, trafik kazası sebebiyle omurilik, bacak ve kollarda zedelenme meydana gelmiş. Yapılan ameliyatlar sonrasında bize sedye ile geldi. Kollarında bacaklarında güçsüzlük, hatta oturma dengesizliği yaşıyordu. Biz öncelikle yatarak tedavi programı uyguladık. Şuanda her gün buraya gelerek egzersizlerini yapıyor. Çok güzel bir gelişim gösteriyor. Şu anda el ince becerilerinde çalışmalarını yürütüyoruz. Ergo terapi programıyla birlikte yoğun bir tedavi uyguluyoruz. Şuanda bağımsız olarak yürüyebiliyor. Ellerini ve kollarını kendi ihtiyaçlarını giderebilecek kadar kullanabiliyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.