Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sedat Peker Alanya’da nöbette

Antalya’nın Alanya ilçesinde vatandaşlar, darbe girişimine karşı protestolarını sürdürüyor. Alanya’da bulunan Sedat Peker de protesto gösterilerine destek verdi.Daha sonra Alanya protokolü ile birlikte anıt önüne gelen Kaymakam Hasan Tanrıseven...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Alanya ilçesinde vatandaşlar, darbe girişimine karşı protestolarını sürdürüyor. Alanya’da bulunan Sedat Peker de protesto gösterilerine destek verdi.
Daha sonra Alanya protokolü ile birlikte anıt önüne gelen Kaymakam Hasan Tanrıseven yaptığı konuşmada, darbe girişiminin demokrasiye yapılan büyük bir saldırı olduğunu söyledi.
Darbe girişimlerini protesto etmek için Anıt önüne toplanan binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve polis lehinde slogan attı. MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de ülkü ocakları mensupları ile anıt önüne gelerek destek verdi.
Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba ile birlikte anıt önüne gelerek polis otosunun megafonundan halka hitap etti. Müdür Saka, "Darbeciler sokağa çıkma yasağı getireceklermiş. Ben de diyorum ki kimse buradan ayrılmayacak ve sabaha kadar burada anıt önünde desteğimize devam edeceğiz" dedi.
Kaymakam Hasan Tanrıseven, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Binbaşı Serkan Akbaba ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin gece geç saatlere kadar anıt önünden ayrılmadılar.
Gece yarısı anıt önüne gelen Sedat Peker, vatandaşların alkışları arasında alana giriş yaptı. Peker, "Sabah 07.00’de sıkıyönetim olacak diye açıklama yapıyorlar. Bir çılgınlık yapıp insanlara şiddet uygulayabilirler. Size şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum, ben ve arkadaşlarım ölmeden burada hiç kimseye hiç bir kişi dokunamayacak. Kardeşlerim eğer ki millete silah doğrultuyorlarsa vatandaşa meşru müdafaa hakkı doğmuştur. Askerler bizim kardeşlerimizdir. Ancak bunların başında bu isyana kalkışanların hepsini vurun. Meşru müdafaa hakkı doğduğu zaman hepsini vurun. Size soran olursa da, neden yaptınız derlerse de Sedat Peker söyledi onun için yaptık deyin. Bu namus meselesidir. Vatan namustur. Namusumuza sahip çıkmazsak evdeki nikahlı eşlerimiz boştur. O zaman biz namussuz insanlar oluruz. Yılanın başını artık koparma zamanı. Türk İslam davasını özgürleştirme zamanı. Bu darbecilerin kanları ile duş yapacağım, bunu da öyle bilsinler" dedi.
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise Atatürk Anıtı önünde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle toplanan çok sayıda vatandaşa seslendi. Kaymakam Tanrıseven, darbe girişiminin demokrasiye yapılan büyük bir saldırı olduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetine karşı yapılan girişime Alanya’nın karşı çıktığını kaydeden Tanrıseven, "Başbakanımızın televizyondaki konuşmasında Türkiye hükümetine karşı bir kalkışma hesabı içerisinde olunduğunu söylemesi üzerine tweet atarak, "Türkiye bir hukuk devletidir. Çetelere teslim olmaz, dedim. Elhamdüllilah teslim olmadık. Alanya’da kurum ve kuruluşlarla el birliğiyle durumu değerlendirdik, kontrol altına aldık ve çok şükür halkımız demokrasiye sahip çıktı. Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara davet etmesi üzerine bizlerde valimizin isteği üzerine Alanya halkını meydanlara davet etik. Gördüğünüz gibi milletimiz demokrasisine hükümetine, devletine sahip çıktı. Provokasyonlara da mahal verilmedi. Askerimiz, polisimizle kol kola meydandayız" dedi.
Konuşmaların ardından Sedat Peker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sabaha kadar bekleyin çağrısı yaptığına dikkat çekerek, saat 07.00’ye kadar anıt önünde bekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.