Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SDÜ’de TÜBİTAK Bilim - Eğitim ve Toplum Bilgilendirme Semineri

SDÜ ve TÜBİTAK işbirliğiyle üniversitenin İİBF Konferans Salonu’nda ‘TÜBİTAK Bilim Toplum Programları-Eğitim ve Bilgilendirme Günü’ semineri düzenlendi.Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen “TÜBİTAK...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SDÜ’de TÜBİTAK Bilim - Eğitim ve Toplum Bilgilendirme Semineri

SDÜ ve TÜBİTAK işbirliğiyle üniversitenin İİBF Konferans Salonu’nda ‘TÜBİTAK Bilim Toplum Programları-Eğitim ve Bilgilendirme Günü’ semineri düzenlendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen “TÜBİTAK Bilim Toplum Programları- Eğitim ve Bilgilendirme Günü” İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bilginin toplum ile buluşturulmasının amaç edinildiği ve bunu yaparken de bilginin mümkün olduğu ölçüde görselleştirilerek etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde aktarılmasını hedefleyen TÜBİTAK Eğitim ve Bilim Okulları Projelerinin Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan SDÜ Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülçin Şatır, üniversitenin TÜBİTAK projelerindeki potansiyeline değinerek uluslararası işbirliği ile topluma yönelik bilimsel projelerin daha çok gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

SDÜ’den örnek projeler

Şatır, konuşmasının devamında otistik çocukların doğaya uyum sağlayabilmeleri amacıyla yazılmış olan “Gizemli Çocuklar Doğada”, işitme engelli öğrenciler için geliştirilen “Sessiz Doğa 4”, okul öncesi çocukların gelişimi için hazırlanan “Bal Süt Yumurtanın İzinde Hayvan Dostlarımızla Tanışıyoruz-2”, çocukların doğa bilimi ile buluşabilmesi adına hazırlanan “Gökyüzü Farkındalığı-2”, kültürel mirasların farkındalığını oluşturabilmek amacıyla “Arkeoçocuk-2” ve çocuk hakları kapsamında gerçekleştirilmiş olan “Haklısınız Çocuklar” gibi proje örneklerini katılımcılara aktardı.

Proje tek bir disiplin ya da disiplinler arasında olabilir

Konuşmasına “Proje yazma işi ekip işidir ve gönüllük önemlidir” diyerek başlayan TÜBİTAK Bilim Toplum Müdürü Mustafa Orhan, Bilim ve Toplum Programlarının tanımını yaparak bilim ve toplum programları müdürlüğü desteği kapsamında; “4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” , “4005- Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları”, “4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları” ve “4007-TÜBİTAK Bilim Şenlikleri” programlarını anlattı. Programların aşamalarına ve değerlendirme süreçlerine değinen Orhan, yapılmış olan projelerin aşamalarını örneklerle açıklayarak, projelerin tek bir disiplini kapsayabileceği gibi disiplinler arasında da olabileceğini keydetti.

Öğrenci hayatında çok büyük değişimler olabilir

Isparta’nın gökyüzü çalışmaları için çok elverişli olduğuna değinen Orhan, “4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” programı kapsamında çok rahat çalışılabileceğine ve bu doğrultuda projeler beklediklerini söyledi. Bir öğretmenin, bir öğrencisinde meydana getirebileceği farkındalık ile öğrencinin hayatında çok büyük değişimlerin olabileceğine dikkat çeken Orhan, Bilim ve Toplum Programları kapsamında başarı öykülerini katılımcılar ile paylaştı.

Seminer, katılımcıların sorularını sormalarının ardından TÜBİTAK Bilim Toplum Müdürü Mustafa Orhan’a hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.