Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sazı ensesinde çalıyor

Kütahya’da görme engelli kişinin ensesinde saz çalması görenleri şaşırtıyor.Kütahya Altı Nokta Körler Derneği Başkanı 30 yaşındaki İsmail Barış, anonim ve bestesini kendi yazdığı şarkıları sazı ensesine koyup tersten çalarak...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sazı ensesinde çalıyor

Kütahya’da görme engelli kişinin ensesinde saz çalması görenleri şaşırtıyor.

Kütahya Altı Nokta Körler Derneği Başkanı 30 yaşındaki İsmail Barış, anonim ve bestesini kendi yazdığı şarkıları sazı ensesine koyup tersten çalarak seslendiriyor. Saz çalmaya 12 yaşında başladığını belirten Barış, "Bir gün sazı elime aldığımda ensemde çalmayı denedim. Değişiklik olsun diye böyle bir şey yaptım. İlk defasında bilinçli bir şey değildi. Daha sonra sazı ensemde de çalabildiğimi keşfettim. Bu durum insanların dikkatini çekiyor. Saz ensede olduğu için ters oluyor. Saza vuruşlar tersten yapılıyor. Şarkı söylerken biraz zor oluyor. Ancak ben alıştım. Artık düz nasıl çalıyorsam, tersten de çalıyorum. Derneğimizin etkinliklerinde çoğunlukla ben sahne alıyorum. Bazen ’Çoğu kişi saz çalmakta zorlanırken sen nasıl oluyor da tersten çalıyorsun?’ diye soranlar oluyor" şeklinde konuştu.

Resmi bir kurumda çalışan İsmail Barış, kentte bazı çevrelerin kendisini Kütahya’nın Metin Şentürk’ü olarak adlandırdıklarını dile getirdi.

Barış, sazı ensesine koyup yürüyerek de çalabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.