Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sayıştay Eski Üyesi Acar: “Denetimsiz Devlet Düşünülemez”

Bartın Üniversitesi’nde bir konferans veren Sayıştay eski Üyesi Abdurrahman Acar, Sayıştay denetimi ve yargısı konulu konuşmasında denetimsiz bir devletin düşünülemeyeceğini söyledi.Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bartın Üniversitesi’nde bir konferans veren Sayıştay eski Üyesi Abdurrahman Acar, Sayıştay denetimi ve yargısı konulu konuşmasında denetimsiz bir devletin düşünülemeyeceğini söyledi.
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından "Sayıştay Denetimi ve Sayıştay Yargısı" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Sayıştay’ın bir denetim organı olarak öneminden bahsederek, “Sayıştay, en genel anlamda kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) adına denetlemektir. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile devletimiz yöneticilerine olan güvenini göstermiş oldu. Yani bu kanun ile artık yöneticilerimiz kendilerine verilen bütçeyi anayasanın kendisine sağladığı yetkiler çerçevesinde daha rahat kullanabilecekler. Bütün arzumuz milletimizin alın teri olan paranın, etkili ve verimli kullanılması yönündedir” dedi.
SAYIŞTAY DENETİMİNİ ANLATTI
Konferansa konuşmacı olarak katılan Sayıştay eski Üyesi Abdurrahman Acar, Sayıştay denetimini ve yargısını konusunda tecrübelerini aktardı. Acar, Sayıştay’ın devlet kurumları içerindeki yerini aktararak “Sayıştay hem bir yüksek denetleme hem de bir mahkeme olarak Türk milleti adına kamu idarelerini ve sosyal güvenlik kurumlarını denetlemektedir. Vergi ve benzeri mali yükümlülükler ve ödevler hakkında Danıştay ve Sayıştay kararı arasındaki uyuşmazlıklarda Danıştay kararlarını esas alır. Burada amaç en verimli harcamayı yaparak, devletin planlı ve dengeli ilerlemesini sağlamak. Kamu zararının oluşmaması için gerekli denetimleri yapmak. Bu noktadan bakılınca denetimsiz hiçbir şey yürüyemeyeceği ortadadır. Denetimsiz bir devlet ise düşünülemez” diye konuştu.
Konferansa, Belediye Başkan Vekili Erol Demirkoparanoğlu, bazı il müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.