Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savunma Bakanı Yılmaz, Duvar Arkası Radarı İnceledi Stm’nin Ürettiği ‘Duvar Arkası Radar’ İlk Kez Dimdex Fuarında Sergilendi

Gelişen teknolojinin savunma sanayisinde kullanılmasının en iyi örneklerinden biri olan duvar arkası radar sistemi, ilk kez sergilendi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın bizzat incelediği sistem, rehine kurtarma, afet ve terörle mücadelede...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gelişen teknolojinin savunma sanayisinde kullanılmasının en iyi örneklerinden biri olan duvar arkası radar sistemi, ilk kez sergilendi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın bizzat incelediği sistem, rehine kurtarma, afet ve terörle mücadelede önemli bir atılım olarak değerlendirildi.
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. 25 yıllık mühendislik tecrübesiyle kritik bir teknolojiyi daha ülkemize kazandırdı. İleri düzey radar teknolojisi kullanılarak oluşturulan STM Duvar Arkası Radar (DAR); Katar’daki DIMDEX Fuarında sergilendi. Fuarın açılışına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, STM’nin standını ziyaret ederek STM Genel Müdürü Davut Yılmaz’dan Duvar Arkası Radar hakkında bilgi aldı.
Duvar Arkası Radar, rehine kurtarma operasyonları, afet durumlarında insanların tahliyesi, hedefteki kişilerin tespit edilmesi gibi oldukça önemli konularda çözüm sağlıyor. Günümüzde tüm dünyada gerçekleşen toplumsal olaylarda ‘güvenlik’ en önemli gündem maddesi olmaya başladı. Kritik teknolojileri Türkiye’ye kazandıran firma, görsel erişim ve keşif imkânının olmadığı kapalı mekanlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmek için Radyo Frekans (RF) dalgalarını kullanan yeni bir sistem geliştirdi. STM Duvar Arkası Radar (DAR), ileri düzey radar teknolojisini kullanarak duvar, kapı STM DAR, bina içerisinde bulunan insanların tespit edilmesinin kritik öneme sahip olduğu rehine kurtarma operasyonlarında; yangın, gaz kaçağı gibi afet durumlarında bina içerisinde kalan insanların tespitinde ve benzeri birçok senaryoda kullanılmak üzere geliştirildi. STM DAR aynı zamanda güvenlik birimlerince, rehine kurtarma veya aranan bir kişinin yakalanması operasyonlarını en az risk ve en yüksek başarıyla sonuçlandırılması için bina içindeki hareketli ve sabit hedeflerin tespitini gerçekleştirebiliyor.
Tek kişi tarafından kolayca taşınıp kullanılabilen STM DAR, sağlam kasası, zorlu kullanım şartlarına dayanmasını sağlıyor. Kullanıcı, sistemi anlık olarak elinde veya uzun süreli olarak bir tripod üzerinde de kullanılabilen STM DAR, sistem ara yüzü, kullanım kolaylığı ve basitlik kriterleri temel alınarak geliştirilmiş olup rahat kullanımı ve  entegre dokunmatik ekranı ile ön plana çıkıyor.  STM’nin radar teknolojisi üzerine sahip olduğu uzmanlık sayesinde Duvar Arkası Radar’da birçok zengin özellik de bulunuyor. Türk güvenlik birimlerinin özel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilen sistem geniş frekans bandı ve çok düşük güç yayımı ile yüksek performans, düşmana fark edilmeden kullanım ve radyasyon güvenliği de sunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.