Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savaştan kaçtı, darbeyle sarsıldı

Tüm yakınlarını iç savaşta kaybeden Suriyeli Feride İsmail, sığındığı Gaziantep’te evlendikten 3 yıl sona ise darbeyle sarsıldı. Feride ve Hasan Faik Akçakıl, her akşam el ele demokrasi nöbetine katılıyor.Suriye’nin Baragita köyünde...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüm yakınlarını iç savaşta kaybeden Suriyeli Feride İsmail, sığındığı Gaziantep’te evlendikten 3 yıl sona ise darbeyle sarsıldı. Feride ve Hasan Faik Akçakıl, her akşam el ele demokrasi nöbetine katılıyor.
Suriye’nin Baragita köyünde yaşayan Feride İsmail, ülkelerindeki iç savaşın ikinci yılında, Türkiye’de tanıdıkları vasıtasıyla görücü usulü ile Gaziantepli Hasan Faik Akçakıl ile tanıştı. Hasan Faik ile tanışmasından 3 gün sonra evlenme kararı veren Feride İsmail, 3 yıl önce zorlu bir yolculukla Türkiye’ye geçmeyi başardı. Suriye’de tüm yakınlarını savaşta kaybeden Feride İsmail, geldiği Gaziantep’te Hasan Faik Akçakıl ile buluşarak, evlenme kararını bildirdi. Kısa sürede düğün yapan çift, savaşı ve yaşanılanları geride bırakarak, mutlu bir hayat yaşamaya başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilere Türk vatandaşlığı verileceği yönündeki müjdesinin ardından büyük mutluluk yaşayan Feride, merakla bu hakkın verilmesi beklemeye başladı. Meydana gelen darbe girişimi ile büyük sarsıntı geçiren Feride, Suriye’de yaşadığı günlere geri dönmemek için eşini de alarak, meydanlara çıktı. Suriye’deki iç savaş nedeniyle sınır kapılarını açan Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini anlatan Feride İsmail, güçlükle konuştuğu Türkçesi ile “Türkiyeyi çok seviyorum. Allah razı olsun Tayyip Erdoğan ve Türk milletinden. Suriye’de kimsem kalmadı. Kendim Türkiye’ye geçmeyi başardım. Türkiye’de evlendim. Tayyip Erdoğan kapıyı açtı” şeklinde konuştu.
“10 yıl sürse demokrasi nöbetine devam ederiz”
15 Temmuz akşamı da nöbette olduklarını anlatan Akçakıl, o günden sonra eşiyle birlikte her gün demokrasi nöbetine katıldıklarını kaydetti. Demokrasi nöbeti 10 yıl sürse bile demokrasi için nöbet tutmaya devam edeceklerini anlatan Akçakıl, “10 sene de sürse biz burada oturur, bekleriz. 10 sene. Emin olun buna. Eşim de öyle. Ben uyurken geliyor eşim, saat 19.00 olmadan ‘kalk meydana gidelim’ diyerek, beni kaldırıyor. Dışarı çıkartıyor. Yani yabancı olduğu halde böyle” dedi.
Vatandaşlık hevesi yarım kaldı
Yaşadığı zorlu sürecin ardından Türkiye’ye sığınan eşi ile birlikte mutlu bir hayat yaşamaya başladıklarını vurgulayan Hasan Faik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık müjdesi ile birlikte eşi Feride’nin büyük sevinç yaşadığını ifade etti.
Darbe girişiminin ardından sevinci kursağında kalan eşinin bir süre sarsıldığını da anlatan Hasan Faik Akçakıl, “Eşim, Suriyelilere Türk vatandaşlığı konusunu televizyonda duyduğu zaman çok sevindi. Hasan kalk, bize vatandaşlık veriyorlarmış dedi. Darbe girişimi nedeniyle biraz ertelendi gibi, gözüküyor. İnşallah olacak” diye konuştu.
Akçakıl, hem eşi hem de kendisi için şu anda asıl önemli olanın Türkiye’nin birlik ve beraberliği olduğunu belirtirken, Suriyelilere vatandaşlık konusunun ise kendileri için ikinci derecede önemli olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.