Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savaşın Çocuklarının ’Mısır’ Mücadelesi

Suriye’de devam eden iç savaştan kaçarak geldikleri Adana’da ışıklarda dilenen iki çocuğun, haşlanmış mısırı yemek için verdikleri mücadele objektiflere yansıdı.Suriye’de yaklaşık 5 yıldır devam eden iç savaş, en çok çocukları...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’de devam eden iç savaştan kaçarak geldikleri Adana’da ışıklarda dilenen iki çocuğun, haşlanmış mısırı yemek için verdikleri mücadele objektiflere yansıdı.
Suriye’de yaklaşık 5 yıldır devam eden iç savaş, en çok çocukları vurdu. İç savaş nedeniyle milyonu aşkın çocuk, ülkelerinden aileleriyle birlikte göç ederek daha güvenli ülkelere gelmek zorunda kaldı. Ancak Suriyeli çocuklar, mülteci olarak geldikleri ülkelerde yaşıtları gibi okula gitmek yerine hayatta kalabilmek, karınlarını doyurabilmek için mücadele etmek zorunda kaldı. Bölgede en çok göç alan illerden olan Adana’daki Suriyeliler de güç şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.
Atatürk Caddesi’nde dilenen iki Suriyeli çocuğa mısır satıcısı iyilik olsun diye para yerine bir tane bedava haşlanmış mısır verdi. Mısır bir tane olunca çocuklar aynı mısırı yemek için adeta birbiriyle yarıştı. Önce çocuğun biri mısırı alıp hızlı hızlı yemeye başladı. Bu sırada diğer çocuk da akranının başında beklerken bitmeden kendine çekmek için iki eliyle mısırı tutmayı ihmal etmedi. Mısırı ele geçiren paylaşmadan yemeye devam edince diğeri adeta zorla çekip aldı. Mısırı elinden alınan çocuğun arkadaşına ters ters bakması objektiflere yansıdı. Çevredeki vatandaşlar da çocukları film izler gibi izledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.