Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savaşın Çocukları Türkiye’de Karnelerini Aldı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Siirt’teki eğitim merkezinde, karne dağıtımı yapıldı.Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Savaşın Çocukları Türkiye’de Karnelerini Aldı
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Siirt’teki eğitim merkezinde, karne dağıtımı yapıldı.
Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yapılan protokolle, 14 Eylül Orta Okulu’nda eğitim ve öğretim hakkı tanınan 120 öğrenci yıl sonunda karnelerine kavuştu. İHH Siirt Şubesi Başkan Vekili Sadullah Eldemir, İHH yönetim kurulu üyeleri, okul öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra Suriyeli çocukların velilerinin katılımıyla düzenlenen törende öğrencilere hitap eden okul müdürü Hammud El Matar, destek ve himayesinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. İç savaştan önce Suriye’de Arapça öğretmenliği yaptığını belirten El Matar, Suriyelilerin burada kendi müfredatlarında eğitim aldığını, misafirperverliklerinden dolayı Siirt halkına ayrıca teşekkür ettiğini söyledi.
Siirt 14 Eylül Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Faruk Süzgün ise 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde geçici eğitim merkezinde kurulan 8 sınıfta görev alan 10 öğretmenin 120 Suriyeli çocuğa eğitim verdiğini söyledi. Süzgün, ilk ve orta okul müfredatına göre Arapça görülen derslere ek olarak Türkçe ve İngilizce eğitimin verildiğini aktardı.
Tören, bir yüzünde Suriye bayrağı diğer yüzünde ise çocuğun kimlik bilgileri ve derslerden aldığı notların yer aldığı karnelerin Suriyeli öğrencilere dağıtılmasıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.