Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAÜ’lü Uluslararası Öğrenciler, Türkçe İçin Söyledi

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (Sakarya TÖMER) Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler ve Sakarya TÖMER personeli, Yunus Emre’nin “Gel Gör Beni” ilahisini seslendirdiler.Sakarya TÖMER okutmanlarından...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (Sakarya TÖMER) Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler ve Sakarya TÖMER personeli, Yunus Emre’nin “Gel Gör Beni” ilahisini seslendirdiler.
Sakarya TÖMER okutmanlarından Harun İlçioğlu’nun ilahiyi yeniden düzenleyerek yönetmenliğini de üstlendiği klip, yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde önemli bir husus olan kültür aktarımını hedeflemekle birlikte, Sakarya’nın doğal ve tarihi mekânlarıyla Sakarya Üniversitesi’nin doğal güzelliklerini de birleştirdi. Klip çalışmalarına bir ay önce başladıklarını, kendisi de dâhil olmak üzere hiç kimsenin profesyonel olmadığını ve amatör ama candan bir şevkle bu işe koyulduklarını söyleyen İlçioğlu, klibi Ramazan ayının başına yetiştirmeyi amaçladıklarını anlattı. İlçioğlu, Sakarya TÖMER’deki okutman ve uluslararası öğrencilerin yoğun çabasına rağmen klibi ancak Ramazan’ın 7’nci gününe yetiştirebildiklerini ifade etti.
Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, bu eğitim öğretim yılında 73 farklı ülkeden 315 öğrencinin Türkçe öğrenmek için TÖMER’de bulunduğunu, TÖMER olarak bu öğrencilere sadece Türkçe öğretmediklerini, Türk kültürünü, türküleri, Türk yaşantısını ve hayata bakış açısını da kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin Türk kültürünü merakla ve heyecanla öğrendiklerini, kendilerinin de dâhil edildiği bu tür etkinliklere seve seve katıldıklarını belirten Okur, “Sakarya TÖMER olarak kültürümüze ait önemli yapıtları, uluslararası öğrencilerimizle ve çalışanlarımızla birlikte paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. 10 farklı ülkeden 20 kişinin görev aldığı projede Sakarya TÖMER’de Türkçe öğrenen müzisyenlerden Daniel Rosner (ABD) bağlama ve defiyle, Osama Tariq (Irak) neyiyle ilahiye hayat verirken, Harun İlçioğlu (Türkiye) dombrası ile eşlik etti.
Sakarya Üniversitesi’nin birçok mekanıyla birlikte Orhan Camii, Beşköprü, Sapanca Gölü, Sakarya Nehri, Kent Meydanı ve Kent Park gibi Sakarya’nın sembolü haline gelmiş mekanlarda çekilen klipte, ilahiyi Sakarya TÖMER okutmanlarından Betül Ademler, Damla Okyay, Derya Doğan, Özlem Yahşi Cevher, Saliha Okumuş, Gökhan Okcu (idari personel) ve öğrencilerden Aminah Aljanabi (Irak), Eyi Parfait (Gabon), Fatima Aziz (Pakistan), İlim Myrzabekov (Kırgızistan), Kusay Altürk (Suriye), Rian Saleh Ahmed Albedri (Irak), Roya Kusay (Irak), Saadia Elgati (Fas), Zahra Vaezzadah (Afganistan), Zuleyha Sultanova (Ukrayna) seslendirdi.
Klibin Youtube üzerinden yayınlanması ile birlikte 24 saat dolmadan binlerde kişi tarafından izlene klip, yüzlerce kişi tarafından da sosyal medyada paylaşılarak olumlu yorumlar aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.