Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAÜ Rektörü Elmas: “89 personel açığa alındı, 70’i inceleniyor”

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitede FETÖ-PDY soruşturması kapsamında 89 personelin açığa alındığını, 70’inin ise incelendiğini söyledi.Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitede FETÖ-PDY soruşturması kapsamında 89 personelin açığa alındığını, 70’inin ise incelendiğini söyledi.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya basını temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Elmas, FETÖ - PDY soruşturması ve 667 sayılı KHK kapsamında bugüne kadar 3 bin 300 akademik ve idari personelden sağlanan tüm bilgiler ışığında incelemeye alınan toplam 173 kişi bulunduğunu söyledi. Elmas, FETÖ - PDY soruşturması kapsamında SAÜ’de çeşitli birimlerden 17 kişilik komisyon ile 11 ayrı değerlendirme sonucu 4 akademisyenin YÖK’e gönderildiğini, 89 personelin açığa alındığını ve 70 personelin ise incelendiğini kaydetti.
Prof. Dr. Elmas, 25 Aralık 2013 sonrasında yeni alınan ve atanan 311 akademisyenden hiç açığa alınan bulunmadığını, göreve başladığı 2011 yılından sonra yeni alınan ve gelenlerde de azami dikkat gösterildiğini ifade etti. Elmas, yönetici düzeyinde görev yapan ve toplamda 265 kişi olan dekan, müdür, bölüm başkanı, daire başkanı, şube müdüründen sadece 1 akademisyenin değiştiğini belirterek, inisiyatif olmayan birimlere kadro çıkılmadığını, bir bölüm de bu nedenle 3 yıl önce kapatıldığını aktardı.
Çalışmaları titizlikle yürüttüklerini ve bu yapının üzerine kararlılıkla gittiklerini kaydeden Elmas, “Bu süreçte duyarlılık ve destekleri için başta valiliğimiz olmak üzere tüm kamu kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.