Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sason’da Rumi yılbaşı kutlandı

Batman’ın Sason ilçesinde Rumi yılbaşı yöresel etkinliklerle kutlandı.Rumi yılbaşı kutlamalarında renkli görüntülere sahne olan ilçedeki çocuklar, hem doyasıya eğlendi hem de harçlıklarını çıkarıp şeker topladılar. Rumi yılbaşı...

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sason’da Rumi yılbaşı kutlandı

Batman’ın Sason ilçesinde Rumi yılbaşı yöresel etkinliklerle kutlandı.

Rumi yılbaşı kutlamalarında renkli görüntülere sahne olan ilçedeki çocuklar, hem doyasıya eğlendi hem de harçlıklarını çıkarıp şeker topladılar. Rumi yılbaşı kutlamalarında Kılık değiştirip pamuktan sakal yapan çocuklar. Rumi yılbaşına haftalar öncesinden hazırlandıklarını belirterek, "Her yıl ocak ayının 13 ile 14 akşamı yüzümüzü boyayıp, evleri dolaşıyoruz. Birimiz Ayşo oluyor, birimiz Sofi. Ev halkından kim kapıya çıkarsa, duruma uygun dileklerde bulunuyoruz" diye konuştu.

Yüzlerini boyatarak ev ev dolaşarak para toplayan çocuklardan, Eşref Çelik "Büyüklerimden öğrendiğim kadarıyla asırlardır bu gelenek kutlanıyor. Bizde yılbaşı olan bu geceyi kılık değiştirerek kutlama yapıyoruz. Yüzümüzü boyatarak kapı önlerinde oyun oynuyoruz. Gittiğimiz yerlerde bize para veriyorlar” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.