Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sason’da lüks misafirhaneler hizmete açıldı

Batman’ın Sason ilçesinde doğumları yaklaşan gebe kadınların ailece kalabileceği lüks misafirhaneler açıldı.Sason Kaymakamlığı öncülüğünde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sason Belediyesi ve Sason İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünce...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sason’da lüks misafirhaneler hizmete açıldı

Batman’ın Sason ilçesinde doğumları yaklaşan gebe kadınların ailece kalabileceği lüks misafirhaneler açıldı.

Sason Kaymakamlığı öncülüğünde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sason Belediyesi ve Sason İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünce sağlık alanında önemli bir projeye imza atıldı. Konuya ilişkin Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada “Önce sağlık bilinciyle hareket eden kaymakamlığımızın girişimleri ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı, belediye ve Toplum Sağlığı Merkezinin katkılarıyla coğrafi şartları zor olan ilçemizde hasta ve hamile bayanların sağlık hizmetlerinden en ivedi şekilde yararlanması ve istenilen kalitede hizmet sunulabilmesi amacıyla iki tane hizmet evi açıldı. Sağlık evleri, hasta ve hamile bayanların sağlık sorunları giderilinceye kadar misafir edecek, her türlü ihtiyaçları karşılanacak şekilde düzenlenmiştir. Böylelikle yıllardır acil bir durumda, bilhassa yoğun kış şartları dolayısıyla coğrafi şartların engel teşkil ettiği durumlarda, gebe bayanlarımıza zamanında müdahale etme imkânı sağlanmıştır. Gebe misafirhanesinde konaklama imkânı sağlayan vatandaşlarımızın Başta barınma ve beslenme ihtiyaçlarını ücretsiz karşılanacaktır. Başta Devlet Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünce ekiplerince gerekli Sağlık tedbirlerin alınarak, misafirlerimiz sağlık personelimiz gözetiminde tutulacaktır” denildi.

Yeni hizmete açılan misafirhanenin ilk misafirleri ağırlandı. Misafirhanede konaklayan ilk hasta olan Örenagıl köyü Kayadibi Mezrası sakinlerinden 6 çocuk annesi Dilşan Ağduk oldu. Doğumuna 3 hafta kalan Ağduk, yapılan çalışmadan ötürü duymuş olduğu memnuniyetini dile getirerek, projede desteği olan tüm kurumlara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.