Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarıkamış Halkı Şehitlerini Bağrına Bastı

Sarıkamış’ta görev yapan Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in görevli gittikleri Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olması, Sarıkamışlıları...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sarıkamış’ta görev yapan Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in görevli gittikleri Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olması, Sarıkamışlıları derinden üzdü.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in şehit olmasının ardından Sarıkamışlılar, 9’ncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin ve personelini ziyaret ederek başsağlığında bulundu. Sarıkamışlılar Tuğgeneral Yetgin’e Türk bayrağı verdi.
Sarıkamış 9’ncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından Hükümet Konağı yanına kurulan taziye çadırında Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, taziyeleri kabul etti. Sarıkamış’ta çalışan din görevlileri taziye çadırında Kur’an-ı Kerim okudu. Sarıkamışlılar şehitler için dua etti, başsağlığı diledi. Gelen vatandaşlara tugay personeli tarafından helva ve çay ikramında bulunuldu.
Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, Sarıkamış halkının şehitlere gösterdiği duyarlılık ve bu acıyı paylaşmalarının kendileri için en büyük teselli kaynağı olduğunu söyledi.
“BU CENNET VATANI KAYBEDERSEK GİDECEK BAŞKA YERİMİZ YOK”
"Biz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız, biz siziz" diyen Tuğgeneral Murat Yetgin, “Bir ülkemiz, bir vatanımız, bir bayrağımız" olduğunu söyledi ve "Bu cennet vatanı kaybedersek gidecek başka yerimiz yok. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz, her işimizi böyle yapıyoruz. Sizi de yanımızda görmekten çok mutlu oluyoruz, var olun, sağ olun ayaklarınıza sağlık” dedi.
Öte yandan Sarıkamışlılar, Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in şehit olmasının ardından cadde ve sokakları Türk bayraklarıyla donattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.