Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saraybosna Kanton Başbakanı’ndan Topbaş’a taziye ziyareti

Saraybosna Kanton Başbakanı Elemedin Kinakovic, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret ederek demokrasi mücadelesinde şehit olan vatandaşlar için taziyede bulundu. Kinakovic, "Hem Bosna Hersek hem de Saraybosna olarak...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Saraybosna Kanton Başbakanı Elemedin Kinakovic, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret ederek demokrasi mücadelesinde şehit olan vatandaşlar için taziyede bulundu. Kinakovic, "Hem Bosna Hersek hem de Saraybosna olarak Türkiye’nin yanındayız" dedi.
Saraybosna Kanton Başbakanı Elemedin Kinakovic ve Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Skaka, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Başkan Topbaş, konuklarını belediye kapısının önünde karşıladı.
Darbe girişimine karşı demokrasi mücadelesi verirken şehit olan vatandaşlar için Başkan Topbaş’a taziyede bulunan Saraybosna Kanton Başbakanı Elemedin Kinakovic, şehitler için kurulan platforma karanfil bıraktı ve düşüncelerini belediyenin anı defterine yazdı.
Demokrasi mücadelesinde şehit olan vatandaşlar için taziye ziyaretine geldiklerini belirten Saraybosna Kanton Başbakanı Elemedin Kinakovic, "Kendi vatanını ve demokratik yollarla seçilen hükümetin nasıl savunacağını tüm dünyaya gösteren şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Saraybosna Kantonu ve Bosna Hersek’in bütün vatandaşları açık ve güçlü mesajını iletmek için geldik. Türkiye’deki bu hain kalkışmanın arkasındaki kötülükleri gören birileri olarak o anları endişe ile takip ettik. Ancak bu endişe bir gün sonra güçlü bir gurura dönüştü. Türkiye Cumhuriyetinin liderleri ve halkı güçlerini tüm dünyaya gösterdi. Bunla gurur duyduk" diye konuştu.
Taziye ziyareti için Saraybosna Kanton Başbakanı Elemedin Kinakovic’e teşekkür eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Yaşadığımız bu süreçte bütün dünya insanlarının kaderlerinin birbirine bağlıdır. Dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen bir olay sadece orayı değil bütün dünyayı etkiliyor. Bu hainler başarılı olsalardı dünyada çok farklı sıkıntı ve problemler yaşanabilirdi. Çok şükür bizim milletimiz imanı ve yüreği ile Cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla sokağa indi. Ve dünyaya milli iradeye, halka rağmen dokunulamayacağını gösterdiler. Onların ellerinde hiçbir şey yoktu ama yürekleri güçlüydü. İmanları vardı ve tankların, uçakların önünde durdular. Kahramanlık tarihimize yeni bir sayfa açtılar. Tabi ki bedel ödendi ama bu hainler de emellerine erişemedi. Vatandaşlarımız dünyaya millet nedir bunu gösterdiler. Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesinde bu tip darbelere kalkışanlar halkı göz ardı edemeyecektir" dedi.
Başkan Topbaş konuşmaların ardından konuğunu makam odasında ağırladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.