Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şapkasız çıkmayan kocasının mezar taşını şapka şeklinde yaptırdı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan İsveçli Ingrıd Akdemir, şapka takmayı çok seven kocasının Zekeriya Akdemir’in mezar taşını şapka şeklinde yaptırdı.Çolaklı Mahallesi’nde yaşayan İsveçli Ingrıd Akdemir, 2015 yılı Mart...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan İsveçli Ingrıd Akdemir, şapka takmayı çok seven kocasının Zekeriya Akdemir’in mezar taşını şapka şeklinde yaptırdı.
Çolaklı Mahallesi’nde yaşayan İsveçli Ingrıd Akdemir, 2015 yılı Mart ayında eşi Zekeriya Akdemir’i akciğer kanserinden kaybetti. Ingrıd Akdemir, Tilkiler mezarlığına defnedilen eşinin mezarını yaptırmak için Antalya Kabir ve Mezar Yapım Firması sahibi, aynı zamanda Cenaze Hizmetleri Derneği Başkanı Mehmet Çetin’e başvurdu. Eşinin en büyük zevkinin şapka ve fular olduğunu bilen Ingrıd Akdemir, firmadan şapka şeklinde bir mezar taşı yapmasını talep etti. 25 günde özel bir mermer taştan imal edilen mezar ve şapka şeklindeki taşın ekipler tarafından 6 saate montajı yapıldı.
"Eşimin şapka tutkusu vardı"
Eşinin anısını bir nebzede olsa yaşatabildiği için mutlu olduğunu dile getiren Ingrıd Akdemir, “Gemi kaptanı olan eşimin en büyük zevki şapka ve fular takmaktı. Evde bile olsa mutlaka başında şapkası, boynunda fuları olurdu. Şapkasız dışarı hiç çıkmazdı. Birlikte çok güzel günler geçirdik, birlikte yaşlandık. Hayatta mutlu olmaya çalıştık. Geçen yıl eşim akciğer kanserinden hayatını kaybetti. Bende onun mutlu olacağına inanarak vazgeçilmezi olan şapka figürlü mezar taşı yaptırdım. Bunun onu mutlu edeceğine inanıyorum” dedi.
"Şapka şeklinde istek vardı"
Mezarı yapan Mehmet Çetin ise zaman zaman müşterilerinden ilginç mezar taşı siparişleri geldiğini aktardı. Genelde vefat eden kişinin en çok sevdiği objeyi mezar taşına işlediklerini dile getiren Çetin, “İsveçli Ingrıd Akdemir de vefat eden eşinin şapkayı çok sevdiğini ve mezar taşının şapka şeklinde yapmamızı istedi. Elimizde bir örnek olmadığı için birkaç örnek proje sunduk. Beğenildi ve bir ayda şapka şeklinde taşla birlikte mezarı tamamladık. 6 saate montajını yaptık. Fiyat diğer mezarlardan çok bir farkı yok. Eskiden mezarlar daha ihtişamlı yapılırmış. Bizde müşterilerimizin isteğine göre mezar ve taşlarını yapıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.