Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da termometreler 58 dereceyi gösterdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde hava sıcaklığı 58 dereceyi bulunca vatandaşlar parklara ve gölgeliklere akın etti.Hava sıcaklığı Doğu illerinde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Siverek’te termometreler gündüz 58 dereceyi gösterdi....

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da termometreler 58 dereceyi gösterdi
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde hava sıcaklığı 58 dereceyi bulunca vatandaşlar parklara ve gölgeliklere akın etti.
Hava sıcaklığı Doğu illerinde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Siverek’te termometreler gündüz 58 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar aşırı sıcak hava nedeniyle evlerinden çıkmazken, Çarşı esnafı müşterilerin gelmediğini ve bu yüzden iş yapamadıklarını belirtti. İlçenin en işlek caddeleri sıcak hava nedeniyle boş kaldı.
Serinlemek isteyen vatandaşlar ise parklara giderek, ağaçların gölgesini tercih etti. Parklara giden bazı vatandaşlar gölge de yatarken bazıları ise oturarak serinlemeye çalıştı. Sıcak havanın keyfini ise yine çocuklar havuza girerek çıkardı.
Ağaç gölgesinde serinleyen Erkan Demir, "Siverek çok sıcak, bunaldık. Hepimiz kendimizi gölgelere attık" dedi.
Sıcaklığın Siverek ilçesinde 58 dereceyi gösterdiği saatlere dönerciler ise zor anlar yaşadı. Dönerci ustaları döner ateşi önünde zor anlar yaşadıklarını ifade etti.
Siverek ilçesinde asfaltlama çalışmaları devam ederken, Siverek Belediyesi Fen işleri Müdürü Selahattin Özdoğan yaptığı açıklamada, ’’İlçemizin en işlek caddelerinden olan Hürriyet caddesinde asfaltlama çalışması yapıyoruz. Hava çok sıcak, asfaltın kendi ısısını da kattığımızda 60 derece sıcaklık üzerinde yoğun şekilde çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek’’ diye konuştu.
Öte yandan, Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının ilerleyen günlerde daha da artacağını belirterek, mecburi olmadıkça özellikle yaşlı ve çocukların dışarı çıkmaması konusunda uyarılarda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.