Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da Tahir Elçinin Ölümü Protesto Edildi

Diyarbakır’da basın açıklaması yaptıktan sonra silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Şanlıurfa’da HDP Urfa İl Demokrasi Platformu tarafından Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da basın açıklaması yaptıktan sonra silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Şanlıurfa’da HDP Urfa İl Demokrasi Platformu tarafından Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması düzenlendi.
Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi bir grup Baro üyesi ile bugün Diyarbakır’ın Sur İlçesinde yaptığı basın açıklamasının ardından silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Türkiye’nin birçok yerinde protesto edilen Tahir Elçi’nin ölümü, Şanlıurfa’da da protesto edildi. Geniş güvenlik önlemlerin alındığı eylemde çevik kuvvet polisleri bölgede önlem alırken, keskin nişancılar bölgede olası bir duruma karşı çıktıkları binaların çatısından bölgeyi korudu. Toplanan grup öldürülen Tahir Elçi için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Nalan Durdu, “Her gün yeni bir ölüme şiddet olayına saldırıya uyanan ülkemizde son olarak Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi Diyarbakır Sur ilçesinde ilin sivil toplum örgütleri ile beraber yaptıkları bir basın açıklaması sonrası başından hedef alınarak basının gözleri önünde ve polisin yanı başında hain bir şekilde tek kurşunla katledilmiştir. Düşünce ve ifadelerinden dolayı tutuklamadıkları ve sindiremedikleri Av. Tahir Elçi’ye tek kurşunla ölümü reva görmüşlerdir. Acımız büyük, acımız tarifsizdir. Dökülen kandan menfaat umanlar, toplumsal barışımıza kastedenler tarih karşısında hesabını vereceklerdir. Özgür düşünceye kastedenler de aynı zihniyetin hain elleridir. Biz tüm demokrasi güçlerimizi bu hain emellerin karşısında topyekun mücadeleye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Bu tür saldırılar toplumun özgür sesi olmamızdan bizi vazgeçirmeyecektir. Bu güne kadar işlenen hiçbir cinayeti önlemeyen ve kendinden olmayan hiç kimseye yaşam şansı tanımayan iktidar, kendi siyasi çıkarları için saldırıya zemin hazırlamakta, bombayı ve silahı patlattığı ana kadar müdahale etmeyerek ortak olmaktadır. Savaş yaşamımızın her alanına devlet eli ile taşınmaktadır. Ölümleri kanıksamamız isteniyor. Hiçbir ölüme alışamayacağız, hiçbir baskıyı kabullenmeyeceğiz, bu güne kadar susmadık, bu günden sonra da susmayacağız. Düşünceler ve fikirler silahlarla susturulamaz. Halkın ve tüm demokrasi güçlerinin haklı sesini kanla ve şiddetle hiç kimse kapatamaz. Vatan müdafaası adı altında siyasi çıkarları uğruna çıkarılan bu savaşta hiçbir insanın ölümüne sessiz kalmayacağız” dedi.
Basın açıklamasından sonra grup yaptığı beş dakikalık oturma eyleminden sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.