Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da şehit olan uzman onbaşının cenazesi baba evine uğurlandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde PKK’lı teröristlerin karakola uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer’in cenazesi, İl jandarma Komutanlığında düzenlenen resmi törenin ardından...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde PKK’lı teröristlerin karakola uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer’in cenazesi, İl jandarma Komutanlığında düzenlenen resmi törenin ardından baba evinin bulunduğu Kocaeli’ye gönderildi.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki Karakuzu Jandarma Karakolu yol kontrol noktasına PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer (26) için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Cenaze aracıyla İl Jandarma Komutanlığına getirilen şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında törenin yapılacağı alana götürüldü. Şehidin ailesinin katılamadığı cenaze törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Açar, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, polisler, askeri erkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve şehidin mesai arkadaşları katıldı.
Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Uğur Sezer, şehidin artık kendi evlatları olduğunu ifade ederek teröre lanet okudu.
Konuşmanın ardından İl Müftüsü İhsan Açık dua okudu. Törende şehidin arkadaşı olan askerler gözyaşlarına boğuldu. Tabuta bakan bir kadın asker, gözyaşlarına hakim olamadı.
Törenin ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi, araca konularak havalimanına götürüldü. Cenazenin hava yoluyla helallik alınmak üzere baba evinin olduğu Kocaeli’ye, oradan da defnedilmek üzere memleketi Ordu’nun Gürgentepe ilçesine götürüleceği öğrenildi. İki yıllık evli olan uzman onbaşının görevine bir yıl önce başladığı ve bir oğlu olduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.