Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da 61 kırsal mahallenin su sorunu tarih oluyor

Altyapıda kalıcı hizmetler üretmek için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü 61 kırsal mahalleyi kapsayan 155 kilometre uzunluğundaki “Akziyaret grup içme suyu projesi”...

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da 61 kırsal mahallenin su sorunu tarih oluyor

Altyapıda kalıcı hizmetler üretmek için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü 61 kırsal mahalleyi kapsayan 155 kilometre uzunluğundaki “Akziyaret grup içme suyu projesi” çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa’nın alt yapı sorununa kalıcı çözümler üretmek için girişimlerde bulunarak gerek Kuveyt Kalkınma Ajansından gerek ise Japon Kalkınma Ajanslarından kaynak bulan Başkan Nihat Çiftçi, Başlatmış olduğu gurup içme suyu projelerini bir bir hayata geçiriyor.

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, ilk olarak Harran kırsal mahallerinde içme suyu olmayan 30 mahallede başlatan uygulamanın ardından Siverek’te 16 mahalleyi kapsayan Gedik içme suyu ve son olarak da Karaköprü ilçesinde 61 mahalleyi kapsayan Akziyaret gurup içme suyu projesini sürdürüyor.

Akziyaret gurup içme suyu projesini kapsayan 61 mahallenin muhtarı ile bir araya gelerek projenin detaylarını paylaşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ardından muhtarlarla birlikte başlatılan çalışmaları yerinde denetledi.

Burada proje hakkında bilgi veren Çiftçi, "Yaklaşık 35 milyon Türk Lirası bedelle yapılacak olan “Akziyaret grup içme suyu projesi” 155 kilometrelik uzunluğa sahip isale hattı, 4 adet kendi cazibesi ile şebekelere su verecek olan yüksek kaliteli malzemeden oluşan alt yapı çalışmasıyla enerji tüketimi olmaksızın temiz içme suyu temini sağlanacak ve içme suyu deposunun yer almaktadır" dedi.

“Milletin kaynağını doğru bir şekilde harcıyoruz”

“ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz kırsalda özellikle içme suyu anlamında yeni, kalıcı, milletin kaynağını millete doğru bir şekilde harcama konusunda çok önemli bir adım atıyor" diyen Çiftçi, "Bu adımı biz öncelikle Harran gurup kırsal içme sularında attık. İlçemizde 30 adet kırsal mahallemizi içme suyuna kavuşturduk. Daha sonra Siverek Gedik gurup içme suyu projemiz ile bugüne kadar içme suyu alamayan 16 adet kırsal mahallemiz için başlattık. Şimdi de 3’üncü projemiz olan Akziyaret grup içme suyu projesi ile 155 kilometre uzunluğundaki ve 61 mahallemizin faydalanacağı gurup içme suyu ile devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

"Kalıcı hizmetlerle tüm ilçelerinde kalıcı hizmetler sağlıyoruz"

Araştırmalar, bilimsel ölçümler ve analizlerle vatandaşlara daha kaliteli su vermek için yeni projeleri hayata geçirdiklerini belirten Çiftçi, "İçme suyu anlamında Siverek ve Hilvan ilçelerimizde içme suyu arıtma tesisleri yapılıyor. gelecek günlerde Birecik, Halfeti ve Suruç ilçelerimizin içme suyu arıtma tesislerimizin ihaleleri yapılacak. Viranşehir ilçemizde de başlatacağımız projenin son aşamasındayız. Artık ilçelerimizi de merkez anlamında içme suyu arıtma tesislerine kavuşturup tüm içme suyu şebekelerini günün koşullarını en yüksek teknolojisi ile yeniliyoruz. Kırsalda gurup haline getirip arıtılmış, sağlıklı, ilaçlaması yapılmış, klorlanmış, tertemiz sistemle, gurup içme sularıyla onları kavuşturmak istiyoruz. Su hayattır, su gelecektir. Suyun kıymetini bileceğiz. Bizlere bağışlanmış olan Fırat Nehrini, Atatürk Barajının Göletini, su kaynağını içme suları anlamında doğru değerlendirilmemiz gerekiyor. Kadrolarımız bu şekilde hareket ediyor. Yeni bir bakış açısı ve somut adımlar atıyoruz. Başlatılan projenin 61 mahallemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

"Kaynak arayışımız devam ediyor"

Hizmet etmeyi ibadet aşkı ile gördüklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu projenin bedeli Japonya Kalkınma ajansından alınmıştı. 14 bin kilometre uzaklıktaki bir ülkeden bu kaynak çalışkan ve projeci anlayışla elde ettik ve bunu da Şanlıurfa’mıza bir hizmet olarak sunuluyoruz. Bu çok önemli bir kadro başarısıdır. Yoksa kaynaklar her zaman sınırlıdır. Belediyeler her zaman çalışkan olmak ve kadrolar üretken olmak durumunda. Ak belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ak belediyeler icracı belediyelerdir ve halkın sorunlarını kökten çözen bir anlayış içindedirler. Bizlerde Şanlıurfa’nın sorunlarını kökten çözüyoruz ve 100 yıldır bitmeyen su sorunu, 100 yıldır bitmeyen yol sorunu Allah’ın izni ile ak belediyecilik anlayışı ile sonlandıracağız" şeklinde konuştu

Öte yandan incelemelerinde Başkan Nihat Çiftçi’ye, AK Parti Karaköprü ilçe Başkanı Ahmet Aksoy, 61 mahalle muhtarı, ŞUSKİ Genel Müdürü Hamdi Us ve teknik personel eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.