Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da 140 milyon liralık atık suları modern tesiste enerjiye dönüşecek

Şanlıurfa’da 178 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve elektrik üretebilen modern atık su arıtma tesisi havadan görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Şanlıurfa’da 178 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve elektrik üretebilen modern atık su arıtma tesisi havadan görüntülendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, maliyeti 140 milyon lira olan atık su arıtma tesisinde çalışmalarda sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale ilçe Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ŞUSKİ heyeti ile Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin incelemelerde bulunduğu modern atık su arıtma tesisi havadan görüntülendi. Akçakale yolu üzerinde kurulan ve yapımında sona yaklaşılan komplekste, yaklaşık 860 bin nüfuslu merkez üç ilçe olan Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye’nin atık suları bu merkezde ayrıştırılarak enerjiye dönüştürülecek. Üretilecek elektrik enerjisiyle, hem atık su arıtma tesisinin elektrik ihtiyacı karşılanacak hem de dışarıya elektrik satılabilecek.

Merkezde, meclis üyeleriyle birlikte incelemeleri sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye’nin en modern atık su arıtma tesislerinden birini hayata geçirdiklerini belirtti. Çiftçi, “Büyük bir projeyi yerinde inceliyoruz. 178 bin metre kare alan üzerinde kurulmuş bir proje. Türkiye’nin en büyük arıtma tesislerinden bir tanesidir. Şanlıurfa’nın üç merkez ilçesi Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü’nün tüm atık suları burada değerlendirilecek. Proje çok kompleks bir proje, gelen suların dinlendirilmesi, çökme işlemlerinin yapılması, ayrıştırma ve havalandırma yapılacak. Oradan enerji üretimi daha sonra bunların buradaki çamurların gübre olarak dönüşümü ve tertemiz olan su akvaryumda kullanabilecek” şeklinde konuştu.

Merkezde uygulamalı eğitim de yapılabilecek

Çiftçi açıklamasının devamında, “Burası tam bir okul. Çevre mühendisliklerinin buraya gelip, uygulamalı eğitim yapılabileceği bir yer. Attık su sisteminin çevreye nasıl faydalı hale gelebileceğini net bir şekilde gösteren bir tesis. Yüklenici firmalarımız tarafından başarılı kontrol ve denetimleri yapılmış. Çevre düzenlemeleri de tamamlandığında daha güzel modern tesise kavuştuğumuzu göreceğiz. Bu tür tesisler şehrin kalkınmışlığının ve gelişmişliğinin ifadesidir. Şanlıurfa artık gerçekten gelişiyor bunu net bir şekilde göre biliyoruz. Gelişmişliğin en önemli belirtilerinden bir tanesi de çevreye olan saygısı ve duyarlılığıdır. Ben şunu söylemek istiyorum ülkemiz gerçekten çok iyi gelişiyor hep birlikte kalkınıyoruz. Bu güzel toprakların kıymetini bileceğiz. Çalışkan olacağız. Daha iyi üreteceğiz. Her noktada toplam kalite sistemi ile bütün ihtiyaçları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu tesisin toplam maliyeti 140 milyon lira” ifadelerini kullandı.

Tesis, iki ay içerisinde çevre düzenlemeleri tamamlanacağı belirtilen kavuştuğumuzu
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.