Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna il genelindeki son durumu değerlendirdi

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, tehlike tamamen bitene kadar vatandaşların dikkatli olmasını istedi ve provokasyonlara karşı uyardı.Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, darbe girişimi sırasında ve sonrasında il genelinde yaşanan olaylarla...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, tehlike tamamen bitene kadar vatandaşların dikkatli olmasını istedi ve provokasyonlara karşı uyardı.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, darbe girişimi sırasında ve sonrasında il genelinde yaşanan olaylarla ilgili genel bir değerlendirmede bulundu. Darbe girişiminin Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da halkın direnişi sayesinde önlendiğine dikkat çeken Vali Tuna, tehlikenin tam anlamıyla bitene kadar vatandaşın dikkatli olması gerektiğini vurgulayıp provokasyonlara gelmemeleri konusunda da uyardı.
Vali Güngör Azim Tuna konuşmasında, “Şuanda herhangi bir problemimiz yok, her şey kontrol altında. Zaten Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz ise 2.Ordu’ya vekaleten görevlendirildi ve bu darbe girişimi olduğu saatlerde askerimizin içinde gerçekten bu vatanın menfaatlerini ön planda tutanlar, bu girişime karşı dik duruş sergileyenler tabi ki çoğunlukta. Bu da onlardan biri olarak böyle bir şeye tabii ki geçit vermediler. Şanlıurfa’da en azından kolordu seviyesinde bir sıkıntı olmadı. Buralara talimatlar verildi. Bir hareket olmadı ama tabi ki bu niyet içinde olup yapmak isteyenler de vardı. Onunla ilgili de zaten savcılığımız gerekeni yapıyor. Burada gözaltılar var. Bunların neticesi ne olur bilemiyorum. Bu yargı makamlarının takdiridir, bunu göreceğiz. Bu süreç içerisinde bütün emniyet güçlerimiz Şanlıurfa’da gereken tedbirleri almışlardır. Şanlıurfa’da binlerce kişi devletin, milletin, Cumhurbaşkanımızın yanında duruşlarıyla desteklerini göstermişlerdir. Bunu sabahlara kadar hep birlikte gördük. Çok şükür şu ana kadar provokasyon neticesinde tatsız bir şey de yaşanmadı. Bu konuda dikkatli olmak gerektiğini biliyoruz. Gerekli uyarılarımızı da zaten yapıyoruz. Bu konuda siyasi partilerimiz, belediye yetkililerimizin hepsi duyarlıdırlar. Ben bu konuda vatandaşlarımızı bir takım ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hem de bir takım tedbirler konusunda valiliğin aldığı tedbirlere yardımcı olması konusunda yerel yönetimler de bize çok değerli katkılar yaptılar. Hayatın normale dönmesi için biraz zamana ihtiyaç var ama bir taraftan da yine dikkatli olmayı sürdüreceğiz. Çünkü halen gizli kalmış unsurlar olabilir. Bir takım girişimleri, provokasyonları olabilir. Bu konuda da dikkatli olmak kaydıyla herkesin normal hizmetlerini sürdürebilmesi noktasında biz yeniden bir değerlendirme yapıyoruz. İhanet edenler hakkında yapılması gerekenler yapılıyor ve yapılmaya da devam edecek. Bu tabi ki bizim için önemli dersler çıkartmamız gereken bir süreçti. Vatandaşlarımızdan talebimiz dikkatli olmalarıdır. Herhangi bir provokasyona yol açacak bir takım yönlendirmelere karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Şu ana kadar askeri personelle ilgili gözaltılar devam ediyor. Büyük ölçüde de tamamladı. Bunların işlemleri başsavcılıkta sürdürülüyor. Emniyetten yaklaşık 20 kişi açığa alındı. 55 hakim ve savcının gözaltına alınma işlemleri devam ediyor” diyerek sürecin devam ettiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.