Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa Vali Tuna, Suriye sınırında incelemede bulundu

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Suruç ilçesi ile Suriye’nin Kobani (Ayn El Arap) kenti arasındaki sınırda incelemede bulundu.Duvar yapım çalışmalarını denetleyen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, sınır hattında incelemede bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Suruç ilçesi ile Suriye’nin Kobani (Ayn El Arap) kenti arasındaki sınırda incelemede bulundu.
Duvar yapım çalışmalarını denetleyen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, sınır hattında incelemede bulundu. Yetkililer sınırın Türkiye tarafında inceleme yaparken Kobani tarafındaki grubun sınır hattına çok yaklaştığını gören Vali Tuna, "Böyle bir şey olmaz, adamlar buraya kadar gelmemeli" diyerek görevlileri uyardı. Askeri yetkililer ise yaklaşıldığı takdirde müdahale edildiğini söyledi. Mikserden sınır hattına beton dökülmesini ve blokların yerleştirilmesini izleyen Vali Tuna, basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Vali Tuna "Daha önceki açıklamalarda olduğu gibi, gördüğünüz gibi duvarımız tam burası. Sınır hattımız boyunca götürüyoruz. Bunun dışında başka bir şey yapmıyoruz. Sadece askerimizle, polisimizle güvenliğimizi sağlamaya çalışıyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmaması için çalışmayı yürüten ekibe yardımcı oluyoruz. Süreç olarak tabi tüm bu tartışmalar son bulmuş olacak. Kobani yerleşimin dışına çıktıkça bu çalışmalar normal seyrinde devam edecek. Sıkıntı, duvarı yapmamızı istemeyenlerden kaynaklanıyor. PYD tarafından sivil vatandaşlarını kullanarak bu işi provoke etmeye, engellemeye yönelik bir çaba olduğu görülüyor. Yanlış bir dezenformasyon yapıyorlar. Sanki dün burada bir çatışma yaşanmış gibi, ölü ve yaralılar var gibi, böyle bir şey aslı, astarı olmayan yalan beyanlar. Buradan net bir şekilde görülüyor. Kendi sınırımızda güvenlik tedbirimizi aldık ve bu çalışmaları güvenli bir şekilde sürdürüyoruz. Onun dışında başka bir şey yok" şeklinde konuştu.
Sınırda inceleme yapan Vali Tuna’ya İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da eşlik etti.
Vali Tuna, sınırda yaptığı incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.