Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanatın Dilinden Zamansızlar Sergisi Açıldı...

Mimar Neşe Demiröz ve mühendis Hülya Aras’ın ‘Sanatın Dilinden Zamansızlar’ isimli seramik sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sanatın Dilinden Zamansızlar Sergisi Açıldı...

Sanatçıların Papua Yeni Gine’de yaşayan Huli kabilesinden esinlenerek hayata geçirdiği seramik sergisi, Konak Kültür Merkezi’nde açıldı. 28 Ekim’e kadar açık duracak sergide, Huli kültürüne ait müzik aletleri,takılar, fotoğraf sanatçısı Jimmy Nelson’ın Huli Kabilesi fotoğraflarından ilham alınarak yapılmış 60’a yakın seramik eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Eser sahipleri, seramik sanatçıları Neşe Demiröz ve Hülya Aras uzun süren çalışmaların ardından, eserlerini sergileme fırsatı buldukları için mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Neşe Demiröz, “Bu sergi için Hülya ile uzun süren çalışmalarımız oldu. Sergimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan sizlere çok teşekkür ederiz” dedi.

‘Huli’yi çocukluğunda lakap olarak kullandığını söyleyen Hülya Aras ise, “Bir internet sitesi kurmak üzere çalışmalar yaparken, Huli kabilesi ile tanıştım ve çok etkilendim. Fotoğrafçı Jimmy Nelson ile iletişime geçip onun fotoğrafları üzerinde çalışmak için izin istedik. Neşe’yle beraber gerçekleştirdiğimiz itinalı çalışmalar sonucu bu eserleri sizlerle buluşturabilrdik” ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına katılan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da, “Sanatçılarımızın seramik eğitimini Nilüfer Sanat Atölyelerinde alması bizler için mutluluk verici. Sanat atölyelerimizle, kültür evlerimizle Nilüfer’i Bursa’nın sanat merkezi yapmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

28 Ekim tarihine kadar Konak Kültür Merkez’inde sanatseverlerle buluşacak olan serginin dijital kataloğuna www.hulisfunnyfoodadventure.com adresinden ulaşılabilecek

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.