Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanatçı Azerin’den 15 Temmuz yorumu

15 Temmuz sonrası meydanlarda verdiği konserlerle Türk halkını milli mücadelesinde yalnız bırakmayan Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, kanlı darbe girişimine ilişkin "Türk halkı devletinin yanında durdu. Darbeye darbe yaptı" dedi.Azerbaycan...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz sonrası meydanlarda verdiği konserlerle Türk halkını milli mücadelesinde yalnız bırakmayan Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, kanlı darbe girişimine ilişkin "Türk halkı devletinin yanında durdu. Darbeye darbe yaptı" dedi.
Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bakü’den Türkiye’ye gelerek meydanlarda verdiği konserlerle demokrasi mücadelesinde Türk halkını yalnız bırakmadı. Darbe teşebbüsünü duyduktan sonra Bakü’den Türkiye’ye geldiğini kaydeden Sanatçı Azerin, "15 Temmuz gecesini ben Bakü’de duydum. Bir insan olarak neden ben Türkiye’de değilim diye düşündüm. Kalbim hep o gece Türkiye ile attı. 2 gün sonra kendimi Türkiye’de buldum. Biletimi aldım ve Türkiye’ye geldim. Bir Türk insanı olarak Türkiye devletinin ve milletinin yanında olmak istedim. Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’ye geldim. Türkiye’de demokrasi nöbetlerine katıldım. Bir sanatçı olarak halkımın, milletimin yanında olmak istedim. Oldum da" şeklinde konuştu.
"Türkiye 21’inci yüzyılın destanını yazdı"
15 Temmuz gecesi Türkiye’nin 21’inci yüzyılın destanını yazdığını belirten Azerin, "Türkiye 21’inci yüzyılın destanını yazdı. Şerefli bir destan yazdı. Tabi ki topraklar için şehit vereceksin o gece bir darbe gecesi değildi. O gece bir işgal gecesiydi. Türkiye’yi işgal etmek istiyorlardı. Türk halkı devletinin yanında durdu ve buna en ağır şekilde darbeye darbe yaptı diyelim. Tepkisini gösterdi ve o gece 2-3 saat içerisinde kendi toprağını, bayrağını ezanını, şerefini, namusunu koruduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
"Azerbaycan her zaman olduğu gibi Türkiye’nin yanında oldu" diyen Azerin, Azerbaycan’ın Türkiye’ye verdiği destek ile ilgili şunları kaydetti:
"Tarih boyu Azerbaycan Türkiye’nin yanında olmuştur. Çanakkale Savaşı’ndan bu yana kadar omuz omuza Türk insanının yanında Türkiye’nin yanında olmuştur. Bizim devlet başkanımız da kendi düşüncelerini ister internet sitesinde, ister instagramda, mektubuyla Türkiye Cumhurbaşkanına bildirdi."
"Her zaman Türkiye’de devletin ve milletin yanında olacağım"
Azerbaycan’da FETÖ yapılanmasına ait temizliklerin de yapıldığını sözlerine ekleyen Sanatçı Azerin, "Azerbaycan ilk ülkelerdendi paralel yapıyla ilgili olan bütün okulları, gazeteleri, Azerbaycan’da kapattı. Tabi ben bir Türk olarak kendim her zaman söylüyorum. Ben Azerbaycan’da dünyaya geldim. Azerbaycan benim ana vatanımda Türkiye benim 2’nci vatanımdır. Onun için her zaman Türkiye’de devletin ve milletin yanında olacağım” ifadelerini kullandı.
"Gerçekten de çok iyi söylenmiş ‘bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır’" ifadelerine yer veren Azerin, "Bu toprak için her zaman canımı vermeye hazırım. Ben çünkü bu toprağı seviyorum. Bu bayrağı seviyorum. Ben istemiyorum ezan dinsin. Dünyanın muhtelif yerlerinde bugün Müslüman Türk insanı ağlıyor. O insanların önüne ilk koşan kimdir? Türkiye Cumhuriyetidir. Kimdir? Türkiye ordusudur. Biz bir bütün olarak Azerbaycan’ıyla, Türkiye’siyle bir olmalıyız. Müslüman coğrafyasında birliğimiz beraberliğimiz bizim ebedi olmalıdır" dedi.
"Seyircilerime beni sevenlere bu eseri hediye edeceğim"
Azerin, 15 Temmuz gününe ilişkin bir beste üzerinde çalıştığının da haberini vererek, "15 Temmuz ile ilgili, o geceyle ilgili inşallah bir ay içinde seyircilerime beni sevenlere bu eseri hediye edeceğim. 15 gün bir ay içerisinde hazır olacak" açıklamasında bulundu.
TSK konserleri
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) verdiği moral konserlerine ilişkinde açıklamada bulunan Azerin, şu değerlendirmede bulundu:
"Ben her zaman askerin TSK‘nın yanında olmayı isteyen bir sanatçıyım, senelerdir benim böyle konserlerim oluyor devam ediyor. 2017 yılında da teklifim yine olacak. Ben Azerbaycan’da zaten bu konserleri yapıyorum. Türkiye’de de benim teklifim oluyor yine böyle bir davet olursa gidip moral konserlerimi yapacağım."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.