Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da Yapılan ’Origami Sergisi’ Rekorlar Kitabına Girdi

Piazza AVM’nin Samsun’da düzenlediği "En Büyük Origami Turna Kuşu Sergisi"nde yapılan 6 bin 972 adet turna kuşu origamisi, "Dünya Çocuk Rekorları Kitabı"na girdi.Piazza AVM’nin organizasyonunda Samsun’dan yüzlerce öğrencinin yaptıkları...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Piazza AVM’nin Samsun’da düzenlediği "En Büyük Origami Turna Kuşu Sergisi"nde yapılan 6 bin 972 adet turna kuşu origamisi, "Dünya Çocuk Rekorları Kitabı"na girdi.
Piazza AVM’nin organizasyonunda Samsun’dan yüzlerce öğrencinin yaptıkları binlerce origami ile katıldığı "En Büyük Origami Turna Kuşu Sergisi" rekor denemesinde mutlu sona ulaşıldı. Toplam 7 okuldan yüzlerce öğrenci, origami yöntemi ile 1-15 Haziran tarihleri arasında 6 bin 972 adet turna kuşu yaparak, "Dünya Çocuk Rekorları Kitabı"na girmeye hak kazandı. Samsun Piazza’nın çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, çocuklara mutluluk getirmeyi amaçlayan 1 Haziran Dünya Çocuk Günü etkinlikleri kapsamında başlattığı origami rekor denemesine Doğa Koleji, Sınav Koleji, Ezgililer Koleji, Hasköy İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu, Kutlukent Şehit Uğur Birinci İlköğretim Okulu, Kutlukent 80. Yıl İlköğretim Okulu ve Yeni Doğuş Anadolu Lisesi’nden öğrenciler katıldı.
Çocukların el işi kağıtlarından, dergi sayfalarından ve geri dönüşümlü kağıtlardan yaptıkları binlerce turna kuşu temalı origamiler, 15 Haziran 2016 Çarşamba günü açılan ’En Büyük Origami Turna Kuşu Sergisi’nde görülebiliyor. Geri dönüşümlü kağıtlarla yapılan origamilerle çocuklarda geri dönüşüm bilincinin gelişmesine katkıda bulunulurken, nesli tükenmekte olan turna kuşlarına da dikkat çekiliyor.
TOYDEMİR: "HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK"
Samsun Piazza AVM Müdürü N. Ufuk Toydemir yaptığı konuşmada, "Bu rekor denemesi sürecinde 3 hedefimiz vardı; çocukların geri dönüşüm malzemeleriyle sanat eseri üretmeleri, nesli tükenen ’turna kuşu’na dikkat çekmek, çocuklarda ekip ruhu bilincini oluşturmak ve Türkiye ile tarihi bağları olan Japonya ile kültür köprüsü kurmak gibi hedeflerimizin hepsine ulaştık. Dünya Çocuk Rekorları Kitabı’na girmemizi sağlayan, rekoru Samsun’a getiren çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve Piazza ekibine çok teşekkür ederim. 26 Haziran’a kadar AVM içerisinde çocuklarımızın kendi elleri ile yaptıkları turna kuşlarını görebilirsiniz" dedi.
Dünya Çocuk Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise, "Nesli tükenen turna kuşlarına dikkat çekmesiyle çevre, Japon kültürünün tanıtımına ve el ürünü eserler üretmesiyle kültür, birlikte hareket edilmesiyle sosyalleşme hedefleriyle çocuklarda çok güzel farkındalıklar oluşturdu. Rekoru tescil etmekten gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.