Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da Romanlara toplu nikah

Samsun’da düzenlenen toplu nikah töreninde 43 Roman çiftin nikahı kıyıldı.Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “9. Geleneksel Toplu Nikah Şöleni”nde çeşitli nedenlerden dolayı resmi nikahlarını kıydıramayan 43 Roman çift,...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da düzenlenen toplu nikah töreninde 43 Roman çiftin nikahı kıyıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “9. Geleneksel Toplu Nikah Şöleni”nde çeşitli nedenlerden dolayı resmi nikahlarını kıydıramayan 43 Roman çift, Anakent Sosyal Tesisleri’nde ömür boyu mutluluğa ’evet’ dedi. Nikah şöleni ilk olarak 43 çiftin şehir turu atmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Çobanlı İskelesi’ne giden çiftler hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği çiftler daha sonra Anakent Sosyal Tesisleri’ne gelirken, bazı çiftlerin nikah törenine çocukları ile katıldığı gözlendi. Maddi ve çeşitli imkansızlıklardan dolayı düğünlerini yapamadıklarını söyleyen çiftler, çok mutlu olduklarını belirterek, Başkan Yılmaz’a teşekkür ettiler.
Toplu nikah töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Roman kardeşlerimiz erken evlendikleri için bu hizmeti veriyoruz. Küçük yaşta evlendikleri için nikah kıyma işlemi yapılamıyor. Dolayısıyla evlendikten sonra zaman ve imkan bulamıyorlar. Nikah kıyamadıkları için de çeşitli hizmetlerden faydalanamıyorlar. Biz de bu kardeşlerimizin çocuklarının okul ve sağlık işlemlerinde bir problem yaşanmaması için nikahlarını kıyıyoruz. Yıllardır bu işlemi yapıyoruz. Bu akşam buraya bu güzelliği katan misafirlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Vali Şahin: "Şimdiden 3’ü tamamlıyorlar, kutluyorum"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’3 çocuk’ isteğine atıfta bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımız evlilik cüzdanını verirken ’3 çocuk’ mecburiyetini getiriyor. Ama Romanlar nikah cüzdanını almadan 3’ü tamamlamaya gayret gösteriyorlar. Bunun için de kutluyorum, şimdiden Allah hayırlı uğurlu etsin diyorum" diye konuştu.
43 çift arasındaki işitme engelli Tahir-Esma İnater ile Alican-Gülnur Yiğit çiftinin nikahları da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından kıyıldı. Çiftlerin nikah şahitliğini Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Samsun Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler yaptı. Çiftlerin nikah cüzdanlarını Vali Şahin ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut verdi. Nikah merasiminin ardından düğün pastası kesildi ve havai fişekler atıldı. Çiftler ve yakınları oynarken, Başkan Yılmaz da kısa bir süre oyunda Roman vatandaşlara eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.