Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da kurban eti balık satışını etkilemedi

Kurban Bayramı sonrası satışlarının azalması endişesi yaşayan Karadenizli balıkçılar, vatandaşların balığa gösterdiği ilgiden memnun.Samsun’da bayram sonrası tezgahları süsleyen palamut, çinekop, istavrit gibi balıklara vatandaşlar...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban Bayramı sonrası satışlarının azalması endişesi yaşayan Karadenizli balıkçılar, vatandaşların balığa gösterdiği ilgiden memnun.
Samsun’da bayram sonrası tezgahları süsleyen palamut, çinekop, istavrit gibi balıklara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kurban eti ile balık etinin farklı olduğunu belirten balıkçılar, “Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimizde pek fazla bir düşüklük yok. Bugünlerde balık biraz kıt ama işlerimiz fena değil. 9 günlük tatil işimize yaradı. Kurbanın etini ayrı sevenler var, balığın etini ayrı sevenler var. Şehir dışından gelen misafirlerimiz çok fazla var. Dışarıdan gelen misafirlerin geldikleri yerde fazla balık çeşidi olmadığı için bizim işlerimiz de fena değil. Kurban Bayramı’ndan dolayı fiyatlar yüzde 10 düştü. Bayram nedeniyle tekneler açılamadığı için tezgahlarda balık sayımız az ama bayramdan sonra tekneler açılacak ve balık çeşitlerimiz artacak” dediler.
Samsun’da balık tezgahlarında hamsi 8, çinekop 9, istavrit 7, mezgit 8, palamut ise tanesi 10 liradan satışa sunuluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.