Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da “Aliya İzzetbegoviç” sergisi

Bağımsız Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı olan ve "Bilge Kral" olarak hafızalara kazınan Aliya İzzetbegoviç, Samsun’da İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen sergi ile anıldı.İlkadım Belediyesi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da “Aliya İzzetbegoviç” sergisi

Bağımsız Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı olan ve "Bilge Kral" olarak hafızalara kazınan Aliya İzzetbegoviç, Samsun’da İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen sergi ile anıldı.

İlkadım Belediyesi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Başka Bir Aliya” isimli sergide, İzzetbegoviç’in fotoğrafları ve belgesel gösterimi yer aldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği serginin açılışını Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sendika üyeleri ve muhtarlar gerçekleştirdi.

Sergide konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Aliya İzzetbegoviç gibi İslamiyet ve bağımsızlık adına büyük mücadeleler vermiştir. Bu gün yakın tarihimizin önemli isimlerinden Aliya İzzetbegoviç’i vefatının 14’üncü seneyi devriyesinde anarken aynı zamanda ona Bilge Kral unvanını getiren mücadelesini de genç kardeşlerimize aktarmanın önemini biliyoruz. Müslümanlar ve Bosna Hersek halkı adına büyük mücadelelerden çekinmeyen Bilge Kral unutulmaması ve unutturulmaması gereken örnek şahsiyetlerden biridir. İlkadım Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yaparken görevimizin sadece yol ve kaldırım yapmanın çok ötesinde olduğunu bilerek bu sergiyi gençlerimiz ve vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından sergi gezildi. Sergi 25 Ekim’de sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.