Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da 15 bin öğrenci yüzme öğrendi

"Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesiyle 2016-2017 yılında 15 bin öğrenciye yüzme öğrettiklerini açıklayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatına girebilecek bir proje" dedi.Samsun...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da 15 bin öğrenci yüzme öğrendi

"Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesiyle 2016-2017 yılında 15 bin öğrenciye yüzme öğrettiklerini açıklayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatına girebilecek bir proje" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesinde öğrenciler tarafından sergilenen gösteriyi izledi. "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesine katılarak birçok stilde yüzme öğrenen öğrencilerin sergilemiş oldukları gösteriler, Vali Şahin ve diğer protokol üyeleri ve seyirciler tarafından büyük beğeni ile izlenerek alkış aldı.

"15 bin öğrencimize, yavrumuza yüzme öğrettik"

"Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesine katılan öğrencilerin yaptıkları gösterilerin ardından Vali Şahin yaptığı konuşmada, "Ben öncelikle bu projenin ayağa kaldırılmasında bize destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen bütün kurumlara teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de siz değerli velilere ediyorum. Çünkü bu yolda onlara destek oldunuz. Eğer siz çocuklarınıza destek olmasaydınız onlar bunu başaramazlardı, yüzmeyi öğrenemezlerdi. Onun için bu çocuklarımızın arkasında olmanız, onlara destek vermeniz bizim için çok önemli. Biz bu projeye 2014 yılının Aralık ayında başladık. 2016-2017 yılı sonu itibariyle 15 bin öğrencimize, yavrumuza yüzme öğrettik. Bu proje 2-3 senelik bir proje değil, bundan sonra da sürdürülebilir bir proje olacak. Yani ilkokula başlayan bütün çocuklarımız bundan sonra yüzme öğrenecek. Bundan 20-30 sene sonra Samsun’da bu projeyle yüzme bilmeyen öğrenci veya insan kalmayacak. Onun için bu proje gerçekten çok önemsediğimiz bir projedir. Küçükken tekniği ile birlikte yüzme öğrenmenin ileride çok faydası olacaktır" açıklamasını yaptı.

Bu projeyle birlikte çocukların çok sağlıklı olacağını belirten Vali Şahin, "Mutlak suretle bundan sonra iyi besleneceksiniz, sağlığınıza dikkat edeceksiniz. Bu projeyi bizim Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatında olmayan ama Samsun’da bunu başarırsak Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatına girecek olan bir proje olarak görüyoruz. Bu proje bizim gözümüz gibi koruyacağımız bir projedir. Ben emeği geçen ve katkısı olan herkesi tekrar yürekten kutluyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" diye konuştu.

Programa ayrıca, Atakum Kaymakam Vekili Turan Atlamaz, TCG Yıldıray Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Celal Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, öğretmeneler ve öğrenci velileri katıldı.

Komutanlardan Vali Şahin’e ziyaret

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun’a gelen TCG Yıldıray Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Celal Gürbüz, Samsun Valisi İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette TCG Yıldıray Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Celal Gürbüz, Şahin ile bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali İbrahim Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ilimize gelen TCG Yıldıray Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Celal Gürbüz’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda, TCG Yıldıray Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Celal Gürbüz, günün anısına Vali Şahin’e plaket takdim etti. Şahin ise TCG Yıldıray Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Celal Gürbüz’e üzerinde Atatürk Anıtı bulunan kabartma bir pano hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.