Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyon Olunca Evlenecekler

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda öğrenim gören 21 yaşındaki Dilara Korkmaz, nişanlısı, sınıf arkadaşı ve aynı zamanda antrenörü olan 27 yaşındaki Özcan Giren ile 4-9 Mayıs’ta İspanya’da düzenlenecek...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda öğrenim gören 21 yaşındaki Dilara Korkmaz, nişanlısı, sınıf arkadaşı ve aynı zamanda antrenörü olan 27 yaşındaki Özcan Giren ile 4-9 Mayıs’ta İspanya’da düzenlenecek olan Avrupa Body Fitness Açık Siklet Genç Bayanlar Şampiyonası’nda madalya için ter dökecek. Genç nişanlılar Avrupa şampiyonu olurlarsa evlenecekler.
Dilara Korkmaz, lise hayatından sonra en büyük hayali olan spor akademisine gitmek için antrenmanlara başladı. Spor salonunda Özcan Giren ile tanışırak birbirlerine aşık olan iki gencin fitness salonunda başlayan aşkı genç kız için hayatının dönüm noktası oldu. Dilara Korkmaz’ı sınavlara, kendisi de profesyonel olarak body fitness sporsucu olan Özcan Giren hazırladı. Korkmaz ve Giren, girdikleri seçmeler sonrasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nu kazandı. Ancak bu antrenmanlar sırasında Giren, büyük bir aşkla sevdiği Dilara Korkmaz’ın, spora olan yatkınlığını da keşfetti. Kendi çalışmalarını ve kariyerini bir yana bırakan Giren, artık hem sevgilisi hem de öğrencisi olan Dilara’yı, body fitness çalıştırmaya başladı.
AŞKIN AZMİ İLE 5 MADALYA KAZANDI
Dilara Korkmaz, üniversite hayatının yanı sıra body fitness çalışmalarına da hız verdi. Genç sporcu ilk olarak 2014 yılında İspanya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Genç Bayanlar kategorisinde 4üncü oldu. Yine 2014’te Dünya Şampiyonası’nda 5incilik aldı. 3 yıldır da üst üste Genç Bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan yılmaz katıldığı 5 şampiyonadan da madalya ile dönerek başarısını taçlandırdı.
“ÇALIŞMALARIMDA İLAÇ KULLANMIYORUM”
Yarışlarda doping ya da steroid içeren hiç bir maddeyi kullanmadığını söyleyen Dilara Korkmaz, "Ben hiçbir ilaç ya da katkı maddesi almadan tamamen çalışmalarım sonrasında elde ettiğim vücudumla şampiyonalara katılıyorum. Bu da şansımı arttırıyor. Çünkü yarışma öncesinde alınan numunelerde birçok sporcunun doping maddesi içeren ilaçlardan kullandığı ortaya çıkıyor. Bizim bu konuda alnımız açık” şeklinde konuştu.
AVRUPA ŞAMPİYONU OLUNCA EVLENECEKLER
Korkmaz ve Giren çifti gazetecilerin evlilik ne zaman sorusuna ise “Ailelerimiz ilişkimizi biliyor. Ancak bizim hedeflerimiz var. Önce eğitimimizi bitirip konomik ve sosyal olarak ayakta durmamız lazım. Ayrıca İspanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda birinci olmak en büyük hedefimiz. Bu hayallerimizi gerçekleştirirsek o zaman huzurlu bir yuva kurmayı düşünebiliriz” diye konuştular.
Dilara Korkmaz’ın antrenman programıyla en ince ayrıntılarına kadar ilgilenen hocası Özcan Giren de, Türkiye’nin body fitness dalında kadın olarak ilk başarıyı elde ettiklerini anlatırken, "Katıldığımız 5 şampiyonadan 5 madalya ile döndük. Şimdi de Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip burada bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Dilara başarıyı elde etmek için çok çalışıyor. Onun tek eksiği destek. Bunu da sponsorların vermesini bekliyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.