Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salman: ‘Cumhurbaşkanı önemli müjdeler verdi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’nın çok özel bir şehir olduğunu belirttiğini söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, “Cumhurbaşkanımız, bu şehrin geleceği için çok önemli müjdeler verdi” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2019 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Salman: ‘Cumhurbaşkanı önemli müjdeler verdi’

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa ziyaretini, Bursa Haber Gazetesi’ne değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’ya geleceği netleşince yoğun bir çalışma içine girdiklerini ifade eden Salman, “Cumhurbaşkanımızın biraz erken gelmesi ve cumayı Bursa’da kılması, vatandaşla daha yakın temas kurması çok iyi oldu. Kendisine karşı yoğun bir ilgi vardı. Özellikle miting alanı tıklım tıklım doluydu. Havanın biraz soğuk olmasına rağmen kalabalık ve coşku çok güzeldi. Cumhurbaşkanımız Bursa’ya ayrı bir sevgisi var. Mitingde de bu sevgisini “Bu şehrin harcı ilimle, irfanla, göz nuruyla, alın teriyle, yürek coşkusuyla yoğrulmuştur. Bursa'nın çınarları sadece dibinde oturanlara değil ülkemize ve bölgemize de huzur verir. Çünkü Bursa Osmanlı'dır, Osmanlı Bursa'dır” sözleriyle ifade etti.  

‘HIZLI TREN GELECEK’

“Cumhurbaşkanımızın Bursa ile ilgili çok önemli müjdeleri oldu” diyen Salman şunları söyledi: “Bursalıların duymak istediği ve bizim de yakından takip ettiğimiz önümüzdeki süreçte yapılacak bütün yatırımlar ile ilgili tek tek bahsetti. Şimdiye kadar Bursa’ya 50 katrilyon bir yatırım yapıldı. Bu da bu şehrin her zaman Cumhurbaşkanımızdan gerekli desteği aldığını gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de yatırımlar gelecek. Çünkü Bursa, kuruluşun ve dirilişin şehri. Üreten ve büyüyen bir şehir. İstihdama ve ihracata katkı sunan Türkiye’nin sanayi şehirlerinden bir tanesi. Bunların yanında aynı zamanda ihtiyaçları olan bir şehir. Gündemde olan hızlı tren projesi var. Acaba bu proje bitecek mi? gibi endişeler vardı ancak Cumhurbaşkanımız hızlı trenin Bursa’ya geleceğini söyledi. Şehir içi ulaşım da dahil, imar barışı ile ilgili aksaklılıklar ve bütün sorunların çözümü için de Cumhurbaşkanımız gerekli desteği vereceğini söyledi.”

‘SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ’

Bursa’nın trafik sorunu ve kentleşme ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Salman Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Bey’in (Aktaş) projeler ile ilgili hazırlılıklarının devam ettiğini söyleyerek, bütün sorunlar için farklı çözümlerin olacağını belirtti. Önümüzdeki günlerde bütün bu projeler kamuoyuna açıklayacaklarını da ifade eden Salman, sözlerine şöyle devam etti: “Metro, hızlı tren çalışması, ulaşım ile ilgili İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu’nun Bursa’dan geçmesi, bir boyutuyla büyüyen bir şehir için hem içteki ulaşıma hem de çevre şehirlerle bağlantısına olumlu katkı sunacak. Diğer yandan Alinur Bey’in, trafiği rahatlatmak için çok az maliyetlerle yaptığı küçük ve etkili dokunuşlar kısa vadede trafiği rahatlattı. Ama asıl şimdi 31 Mart seçimleriyle beraber önümüzdeki 5 yıllık dönemde çok daha önemli projeleri hayata geçireceğiz. Sürekli gelişen ve büyüyen bir Bursa için bu projeler seçim vaatlerimizde de var. Trafik ve ulaşım sorununu gündemden çıkarmak gibi bir hedefimiz var. Öte yanda Bursamız büyüsün, zenginleşsin, gelişsin ve bunun yanında çevresiyle, tabiatıyla bütün zenginlikleriyle daha yaşanılabilir bir şehir haline gelmesini arzu ediyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.