Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sala saldırısına imamlardan tepki

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından Bursa’nın Orhangazi ilçesinde okunan salalar yüzünden kendini bilmez 4 kişi tarafından darp edilen imama, din adamları sahip çıktı. Çeltikçi imamının darp edilmesi üzerine Orhangazi Müftülüğü...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından Bursa’nın Orhangazi ilçesinde okunan salalar yüzünden kendini bilmez 4 kişi tarafından darp edilen imama, din adamları sahip çıktı. Çeltikçi imamının darp edilmesi üzerine Orhangazi Müftülüğü ve tüm din görevlileri ortaklaşa kınama açıklaması yaptı.
Orhangazi Müftüsü Nihat Aktaş imzası ile yayınlanan tepki açıklamasında, “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun darbe girişimine kalkışması neticesinde gece yarısı ilçemiz camilerinden verilen sala üzerine Çeltikçi Mahallesi Cami İmam-Hatibi Nurdoğan Akın bir grup tarafından saldırıya uğramıştır. 15 Temmuz gecesi yapılan darbe kalkışması girişiminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tüm camilere gönderilen talimat gereği bütün camilerimizden birlik ve beraberlik çağrısı anlamına gelen salalar okunmuştur. Okunan saladan rahatsız olan bir grup, görevlimiz Nurdoğan Akın’ı darp edip, dış mekan camlarını kırarak içeri girip sala yayınını kesmiştir. Topluma hizmet veren en önemli kurumlardan biri olan Müftülük görevlisinin böyle saldırıya maruz kalması camiamızı derinden üzmüştür. Olayın başından beri görevlimizi yakından takip içinde olduk, durumuyla bizzat ilgilendik. Söz konusu olay savcılığa intikal etmiş olup saldırganlar gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Eğitim ve sağlık camiasının sıkça maruz kaldığı bu tür saldırıların bugün İmam-Hatiplerimize kadar uzanmasını Müftülük personeli olarak şiddetle kınarken, Bundan sonra böyle olayların yaşanmamasını temenni edip, sağlık durumu iyi olan görevlimiz Nurdoğan Akın hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.