Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şakran Cezaevi’nde tahliyeler başladı.

Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Aliağa Şakran Cezaevi’nde tahliyeler akşam saatlerinde başladı.671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Aliağa Şakran Cezaevi’nde tahliyeler akşam saatlerinde başladı.
671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a eklenen geçici maddeyle kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından bazı hükümlülerin erken tahliye edilmesinin yolunun açılması üzerine, Aliağa Şakran Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde büyük heyecan yaşandı.
Dün akşam yakınlarını cezaevi kapısında görenler kucaklaşıp hasret giderdi. İşlemleri tamamlanarak gruplar halinde tahliye edilen bazı mahkumlar, ellerindeki muhabbet kuşları ve yaptıkları el işleri ile dışarı çıktı. Cezaevinden çıkanlar özgür kalmanın mutluluğunu yaşarken, akrabaları ise kavuşmanın sevincinin tarif edilemez olduğunu belirterek, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
60 günü varken tahliye olduğunu belirten Muzaffer Çelik, “Erken çıktığım için mutluyum, başka ne söyleyeyim. Allah’ıma çok şükürler olsun, bugünleri de gösterdi" dedi.
Şakran Cezaevi önünde eşinin tahliyesini bekleyen Şebnem Ufakelmas ise, “Eşimin bir yıldan az bir süresi kaldı. Televizyonlar, tahliye edileceklerini söylüyor. 3 günden beri burada hepimiz bekliyoruz. Biran önce çıkarılsın. Daha ne kadar bekleyeceğiz bilmiyorum, işlemler çok yavaş ilerliyor. Gece gündüz burada çoluk çocuk bekliyoruz. Çimenler üzerinde yatıyoruz. Belli bir saatten sonra ne tuvalet, ne de su ihtiyacını karşılayamıyoruz. Yetkililerin işlemleri hızlandırarak mahkumları biran önce ailelerine kavuşturmalarını istiyoruz” dedi.
Kararnameden yararlanacak mahkumların cezaevinden tahliyelerinin devam edeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.