Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakaryalı minik dağcıdan çifte zafer

Sakaryalı minik dağcı Ömer Selim Kılıçaslan, Niğde Aladağlar’da bulunan Büyük Demirkazık (3756m) ve Emler (3723m) dağlarına tırmandı.Sakarya Dağcılık İl Temsilciliğinin düzenlediği etkinlikte, dağcılar önce Sokulupınar yaylasında...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakaryalı minik dağcı Ömer Selim Kılıçaslan, Niğde Aladağlar’da bulunan Büyük Demirkazık (3756m) ve Emler (3723m) dağlarına tırmandı.
Sakarya Dağcılık İl Temsilciliğinin düzenlediği etkinlikte, dağcılar önce Sokulupınar yaylasında kamp kurdu. 3756 metre ile Aladağların ikinci yüksek ve en zor zirvelerinden olan Büyük Demirkazık zirvesi için gece 02.30’da yürüyüşe başlayan grup, sabah 11.30 da zirveye ulaştı. Zirveye çıkan ekibin içinde Özel Neva Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Ömer Selim Kılıçaslan da vardı. Minik Ömer zirve mutluluğunu, Dağcılık İl Temsilcisi olan babası ve ekip üyeleri ile paylaştı.
Ertesi gün ise saat 09.30’da 3723 metrelik Emler zirvesi için yola çıkan Ömer, bir önceki gün 16 saat süren faaliyetin yorgunluğa rağmen beş buçuk saat gibi oldukça iyi bir sürede zirveye ulaştı. Zirvedeki tebrikleşme ve fotoğraf çekiminden sonra kampa dönüş ise sadece iki saatlerini aldı.
10 yaşındaki minik dağcı Ömer, Aladağların coğrafyası ve dikliği ile hem oldukça zor, hem de çok çekici bir bölge olduğunu söyledi. Özellikle Demirkazık dağına çıkarken çok heyecanlandığını ama grup üyelerinin bu heyecanını yatıştırdığını belirten Ömer, bir sonraki hedefinin önümüzdeki yıl içinde Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı’ya tırmanmak olduğunu söyledi.
Sakarya Dağcılık İl Temsilcisi Hüseyin Kılıçaslan ise faaliyetle ilgili olarak, "Tırmanışımıza Sakaryalı sporcuların yanı sıra Zonguldak, İstanbul, Konya ve Niğde’den sporcular katıldı. Tüm sporcuların yanı sıra minik dağcı Ömer’in Türkiye’nin en zor zirvelerinden olan Büyük Demirkazık’a ve ertesi gün Emler’e ulaşması bizi çok memnun etti. Hedefimiz dağcılığın tanıtılması ve yaygınlaştırılmasıdır. Ülke içinde ve dışında dağcılık faaliyetlerimiz sürekli devam etmektedir. Bu faaliyetimizin amacı da iki hafta sonra İran’da bulunan Demavend (5671m) dağı tırmanışı için hazırlık yapmaktı. Faaliyetlerimiz zorluk derecesine göre tüm sporculara açıktır. Tüm sporcuları faaliyetlerimize bekleriz" dedi.
Faaliyet sorumlusu Kenan Hazar da, "Ömer’in iki zirveye de ulaşması sevindirici. Ayrıca kesin kayıt olmamakla beraber Ömer Büyük Demirkazık zirvesine çıkan en genç dağcılardan biri. Ama bunun bir yarış haline getirilememesi, çocuğun tamamen kendi isteği ile bunu yapması gerekir. Bir yarış haline getirilip daha küçük yaştaki çocukların zorlanması sonucu ciddi sorunlar çıkabilir. Bunu yanı sıra dağcılığın bir çok seviyesi var ve her yaşta yapılabilecek bir spor. İlimizde ve ülke genelinde bu sporu her seviye ve yaşta insanlara tanıtmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Ömer’in bu başarısının diğer yaşıtlarına ve onların anne babalarına bir örnek olmasını diliyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.