Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya’daki Fabrikada Açlık Grevi Sona Erdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 20 milletvekili, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada açlık grevi yapan işçileri ziyaret etti. Ziyaretin ardından açlık grevini sonlandırma kararı alan işçilerin alandaki bekleyişi...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 20 milletvekili, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada açlık grevi yapan işçileri ziyaret etti. Ziyaretin ardından açlık grevini sonlandırma kararı alan işçilerin alandaki bekleyişi sürüyor.
Sakarya’nın Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan ve araç motoru ve kablosu üreten bir fabrikada çalışan 95 işçi, istedikleri zammı alamadıkları gerekçesiyle grev başlatmış, grevin sonunda 17 Mayıs Salı günü işçiler fabrika önünde açlık grevine start vermişti. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve 19 milletvekili, bugün grev yapılan alana gelerek işçilerle görüştü. Ziyaret sırasında konuşan Çelik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, “Çelik İş Sendikası olarak bu fabrikada 3 yıllık örgütlü bir sendikayız. Bu fabrika 50 yıllık bir kuruluştur. Benim işçi arkadaşım fabrikasını seviyor. Benim işçi arkadaşım işini seviyor. Ama benim işçi arkadaşımın işini sevmemesi için uğraşanlar var. Ama bütün bunlara karşı biz işimizi sevdiğimizi, asla ve asla iş yerlerine, işverene karşı olmadığımızı anlatmaya çalışıyorum” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Buradaki yaşanan mağduriyeti Sakarya’nın Milletvekili Sayın Engin Özkoç, derhal kamuoyuna taşıdı ve parti yönetimimizle paylaştı. Sakarya’da ciddi bir sorun var. Arkadaşlarımız grevde, haklarını alamıyorlar. Aynı zamanda açlık grevine başladılar. Genel Başkanımız derhal talimat verdi. Gideceksiniz Sakarya’ya ve diyeceksiniz ki, ’Sevgili işçi kardeşlerimiz biz CHP olarak sizin sesinizi duyduk. Sizin sesinizi işittik. Bundan sonra sizin sesinizi daha geniş kitlelere yaymak CHP’nin başlıca görevidir’” diye konuştu.
“AÇLIK GREVİNİ SONA ERDİRMEK DURUMUNDAYIZ”
Levent Gök, açlık grevinin amacına ulaştığını belirterek, “Oradaki işçiler kendileri adına, işçi sınıfı adına önemli bir direnişi göstermişlerdir. Bunu artık bütün Türkiye kabul görmüştür. Artık bu açlık grevi amacına ulaştı gerekçesiyle sona erdirmek durumundayız. Bunu sizlerden bekliyoruz. Hayatınızı yaşatmanızı, sevdiklerinizle, eşinizle, dostunuzla ve tüm Sakaryalılar’la bir dayanışma tutkusuna sımsıkı yürekten yüreğe artan bir sevgi ile sürdürmenizi bekliyoruz. İşçi ve işveren barışını her zaman önemseyen bir partiyiz. Buradan işveren yetkililerine çok önemli görevler düşüyor. Buradaki arkadaşlarımızın haklı taleplerinin karşılanması, mağduriyetlerinin giderilmesi ve iş barışının sağlanması açısından işveren yetkililerinden 1-2 gün içerisinde adım atarak arkadaşlarımızla masaya oturmasını, artık burada yaşanan mağduriyetin biran önce ortadan kalkmasına kendilerine iletiyoruz. Bu artık saklanamayacak, görülemeyecek boyuta gelmiş, hem grev hem de açlık grevinin daha fazla tahribata yol açmamasını önlemek açısından da çok yararlı bir girişim olacaktır. İş barışının sağlanması, Sakarya’da yaşayan yurttaşlarımızın huzurlu bir şekilde yaşaması ve emeğin hakkını alması açısından işveren yetkililerine bu yaptığımız çağrının dikkate alınmasını kendilerinden özenle beklediğimizi ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.
3 KİŞİ AMBULANSTA TEDAVİ ALTINA ALINDI
Görüşmenin ardından işçiler açlık grevini sonlandırdı. Çelik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt tansiyon, açlık grevi yapan iki işçi de şeker ve tansiyonunun düşmesi sonucu ambulansta tedavi altına alındı. Kendilerine gelen işçiler, daha sonra ambulanstan indi.
Ziyaret sonrasında milletvekilleri otobüsle alandan ayrılırken, açlık grevini sonlandıran işçilerin grevi devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.