Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya’daki darbe davası 3 Nisan’da başlıyor

Sakarya’da başlayacak olan darbe teşebbüsü davası öncesi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel basın mensuplarıyla bir araya gelerek davanın görüleceği salonu gezdi.Sakarya’da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya’daki darbe davası 3 Nisan’da başlıyor

Sakarya’da başlayacak olan darbe teşebbüsü davası öncesi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel basın mensuplarıyla bir araya gelerek davanın görüleceği salonu gezdi.

Sakarya’da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrası Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame neticesinde aralarında FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz’ün de bulunduğu 196’sı asker 4’ü sivil toplam 200 sanığın yargılanması 3 Nisan’da başlıyor. Ferizli İlçesinde bulunan spor salonu, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanmalarında duruşma salonu olarak kullanılacak. Görülecek olan dava öncesi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel basın mensuplarıyla bir araya gelerek davanın görüleceği salonu gezdi.

Salonda basın mensuplarına bir açıklama yapan Başsavcı Mehmet Özel, “Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda ilimizde yaşanan hadiselerle alakalı sayılarının da fazlalığı dikkate alındığında böyle bir yargılama alanına ihtiyacımız hasıl oldu. Malumunuz ben yaklaşık bir ay oldu ben burada göreve başladım. Benden önce bu konuyla başta cezaevi savcımız ve bizden önceki başsavcı arkadaş ve devletin bütün kurumları Sakarya’da kendi ellerinden gelen imkanları ve destekleri sunarak burada ülkemizin geleceğiyle alakalı hukuki zeminlere uymayan ve darbe girişiminde bulunan zihniyetlerin hukuki zeminde karşılığını alabilecekleri adil bir şekilde yargılama zemini oluşturabilecekleri bir alan tesis edilmeye çalışıldı. Geldiğimiz günden beri de bu süreç tamamlandı. Fiziki şartlar ön görebildiğimiz şekilde yargılama sürecinde her hangi bir sıkıntıya zemin oluşturmadan yürütebilmek için tedbirler aldık. Önümüzdeki Salı gününden itibaren yargılamalar başlayacak. Zaten sizlerde kamuoyu olarak yakından takip ettiğiniz bir hadise. Bu alanda 288 yanlış hatırlamıyorsam kişinin yargılama yapılabileceği bir alan var fiziki şartlar ona göre genişletilebilir daraltılabilir. Buradaki tek derdimiz tek amacımız ülkemizin hukuki zemine uygun, ülkemizin kariyerine de uygun bir şekilde, geleceğine kasteden her kim varsa o zihniyetlerle hukuki zeminlerde mücadele etmek bunun içinde hukuki karşılığı neyse onları yargılama süreci sonunda takdir etmek ilgili bağımsız mahkemelerimize ait biz başsavcılık olarak onların rahat çalışabileceği bir alan tesis etmeye çalışıyoruz. Bununla alakalı yargılama sürecinde görev alacak olan başta mahkeme başkanlarımız aynı şekilde baro başkanımızla daha önceden bir geldik gezdik onlarla alakalı onların gözüyle ne işlemler yapılabilir onların bir anlamda görüşlerini aldık. Dün de burada güvenliği sağlamak üzere başta sayın valimiz olmak üzere emniyet ve jandarmadaki en üst seviyedeki yetkililerle beraber gerekli incelemeleri yaptık bu aşamada tek derdimiz sıkıntısız sorunsuz bir şekilde yargılama sürecini ülkemize yakışır vaziyette sürdürülebilmesi ve kısa zamanda hak ettikleri karşılığı neyse adil yargılama sonucunda o süreci almaları genel temennimiz ve onun için mücadele edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.