Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya’da ki büyükbaş hayvan ölümleri tedirgin etti

VATANDAŞTA TEDİRGİNLİK OLUŞTURAN HAYVAN ÖLÜMLERİ SONRASINDA AKYAZI İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ. EKİPLER, HAYVANLARIN OTLADIĞI MERAYI KAPATARAK MAHALLEDE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPTI.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2020 00:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2020 00:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya’da ki büyükbaş hayvan ölümleri tedirgin etti

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde görülen ve vatandaşlarda tedirginlik oluşturan büyükbaş hayvan ölümleri ile ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ölen hayvanlardan numuneler alarak konuyla ilgili çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Akyazı ilçesi Topağaç Mahallesi’nde bulunan büyükbaş hayvan ölümleri yaşandı. Vatandaşta tedirginlik oluşturan hayvan ölümleri sonrasında Akyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, hayvanların otladığı merayı kapatarak mahallede dezenfekte çalışması yaptı. Hasta hayvanlardan numuneler alınarak Pendik Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Hastalığın tespiti için numune sonuçları beklenirken ilçedeki veteriner hekimler ise hasta hayvanların tedavilerini sürdürüyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürecin en az kayıpla atlatılması için çalışıldığını bildirerek vatandaşları alınan tedbirlere uymaları konusunda uyardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.