Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya’da 75 bin konut sigortasız

Esen Sigorta Genel Müdürü Ali Esen, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra 75 bin konutun sigortasız olduğunu belirterek, herkesi evini sigortalatması yönünde uyarılarda bulundu.Birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya’da bulunan 194 bin 190 konuttan...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esen Sigorta Genel Müdürü Ali Esen, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra 75 bin konutun sigortasız olduğunu belirterek, herkesi evini sigortalatması yönünde uyarılarda bulundu.
Birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya’da bulunan 194 bin 190 konuttan 119 bini Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) zorunlu deprem sigortası yaptırdı. Esen Sigorta Acentesi Genel Müdürü Ali Esen, evlerini sigortalatmayan vatandaşları en kısa zamanda sigorta yaptırmaya davet etti.
Sigorta açığımız 75 bin konut
Sakarya’da 75 bin konutun deprem sigortasını yaptırmadığını belirten Esen, “17 Ağustos 1999 depreminde o büyük acıları yaşadık. Bugün Sakarya’mızda ilçelerimiz dahil 194 bin 190 konut var. Halkımızın bugüne kadar düzenli yaptırmış olduğu sigortalı konut sayımız 119 bindir. Bölgemizde 75 bin konut henüz sigortasını yaptırmamış, sigortasız yaşayan vatandaşlarımız var. Toplam sigorta açığımız 75 bindir. 75 bin vatandaşımız olası bir depremde devletimizin imkanları olan çadır, prefabrik gibi imkanlardan faydalanacaklar. Gerçekten 75 bin net açığımız var. Buradan tüm vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Geldiğimiz nokta önemlidir. Olası bir İstanbul depremi bekleniyor. Sakarya olarak ne kadar etkileneceğimiz, ne olacağımız belli değil. Ama tedbirli olmamız lazım” dedi.
"Deprem sigortası yaptırmadan kurumlara abonelik başvurusu yapmayın"
Deprem sigortası yaptırılmadan tapu işlemlerinin yapılmadığı söyleyen Esen, “Doğal afet kurumunun çıkarmış olduğu yasa gereği elektrik, su, doğalgaz işlemlerinde deprem sigortası yok ise tapu işlemler yapılamıyor, tapuda işlemleriniz ilerlemiyor. Burada vatandaşımız tapuya giderken elektrik, su doğalgaz abonesi olmak istediğinde lütfen deprem sigortası yaptırmadan ilgili kurumlara abonelik başvurusu yapmayın. Arada zaman kaybı başvurusu olacaktır. Amacımız vatandaşımızı deprem sigortasına çağırmak. Bu katılımı yükseltmek. Sigortasız kalmasınlar. Sakarya’mızda, hatta ülkemizde vatandaşımız evini kiraya vereceği zaman gidiyor deprem sigortası yaptırıyor. Kiracı çıkmadığı sürece sigortasını yenilenmesini yaptırmıyor. Sigortalarımız bir yıllık, bir yıl sonra sigortası doluyor kiracı çıkmadığı için sigortasını yenileme, tazeletme yapmıyor. Buradan tüm ev sahiplerine sesleniyorum lütfen bu sigortalar bir yıllıktır. Evinizin deprem sigortasını her yıl düzenli ilgili sigorta acentesine gidip yenilemesi lazımdır” diye konuştu.
"Vatandaşlarımızı deprem sigortası yaptırmaya davet ediyorum"
Tüm vatandaşları evlerini deprem sigortası yaptırmaya davet eden Esen, “Depremin ülke ekonomisine verdiği zarar ortada. Vatandaşımız olası bir depremde konutu sigortalı ise ne çadır, ne prefabrik binasının sigorta bedelini tazminat yoluyla Doğal Afet Kurumu ödeyecektir. Doğal Afet Kurumu Van depreminde ciddi bir sınavdan geçmiştir. Bugün 100 metrekare bir evi olan vatandaşımız ödeyeceği aile bütçesinden yılda 175 TL’dir. Depremde evi yıkılan vatandaşımıza Doğal Afet Kurumu 75 bin TL tazminat ödeyecek. Buradan tüm halkımız deprem sigortası yaptırmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.