Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya’da 24 hakim ve savcı gözaltında

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya’da 24 hakim ve savcı gözaltına alındı. Daha önceden yurtdışına kaçtığı belirlenen 6 hakim ve savcı hakkında ise yakalama kararı...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya’da 24 hakim ve savcı gözaltına alındı. Daha önceden yurtdışına kaçtığı belirlenen 6 hakim ve savcı hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.
15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Sakarya’da yargı mensuplarına yönelik operasyonlar devam ediyor. Hakkında arama kararı çıkartılan 1 yargı mensubu daha gözaltına alındı. Böylece Sakarya’da gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 24’e ulaştı.
Gözaltına alınanların arasında Ergenekon Davası’nın eski Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin de bulunduğu bildirilirken, Ergenekon Savcısı Cihan Kansız hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.
Gözaltında bulunan hakim ve savcılar
Operasyon kapsamında hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hülya Akar, Okan Akar, Harun Kuku, Muhammet Tokalı, Tayfun Yavuz, Bircan Açıkgöz, Selda Devrim Yıldırım, Yusuf Temel, Tarık Çağlayan, Osman Kaya, Sönmez Taşkın, Nigar Demir Yüzlü, Ömer Güldallı, Metin Tüzemen, Esra Nur Kolukısa, Meryem Günay ve Mustafa Şen ile Cumhuriyet savcıları Erdal Özdemir, Ferruh Gün, Sultani Temel, Ramazan Turhal, Yavuz Yüzlü ve Mehmet Günay’ın Emniyetteki işlemleri sürüyor.
Daha önce yurt dışına kaçtığı belirlenen Ergenekon Savcısı Cihan Kansız’ın da aralarında bulunduğu Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan ile hakimler Kazım Kahyaoğlu, Remzi Kayıp ve Ali Türkmen’in yakalanması için başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.